Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

Bovenplaat schoorsteen vernieuwen

De bovenplaat van uw schoorsteen vernieuwen

De bovenplaat van een schoorsteen, ook wel afdekplaat of schoorsteenplaat genoemd, is een plaat die dient tegen indringing van het regenwater in het metselwerk van de schoorsteen. Het regenwater kan ermee naar één tot vier zijden worden afgewaterd. Daarnaast heeft de bovenplaat van de schoorsteen een verstevigende functie voor het metselwerk. Door beperkt onderhoud en langdurige atmosferische en organische vervuiling kunnen er scheuren en barsten in het materiaal ontstaan. Op den duur kan uw schoorsteen daardoor zelfs uit elkaar vallen. Des te belangrijker is het om de bovenplaat van uw schoorsteen tijdig te vernieuwen.

Bovenplaten van beton of kunststof

De bovenplaat van de schoorsteen zorgt voor een stevige afsluiting van de stenen en voegen. Doorgaans is een bovenplaat iets breder dan de stenen, zodat het afvloeiende hemelwater niet direct op het metselwerk terechtkomt en het impregneren ervan minder vaak nodig is. Net als de schoorsteen zelf is ook zijn bovenplaat onderhevig aan tal van weerselementen. Veel schoorsteenplaten zijn vervaardigd van beton, waardoor deze in bepaalde mate poreus zijn. Tegenwoordig worden steeds vaker kunststof bovenplaten gebruikt, die iets vochtbestendiger zijn.

Het gevolg van scheuren en barsten in de bovenplaat van uw schoorsteen

Het is tijd om de bovenplaat van de schoorsteen te vernieuwen wanneer zich scheuren en barsten vertonen die het mogelijk maken dat regenwater de schoorsteen inloopt. Dit heeft vochtige binnenmuren tot gevolg. In de scheuren en barsten hopen zand en vuil zich op. Niet zelden groeien er ook mossen en andere plantjes. Tevens kunnen er kleine deeltjes van een bovenplaat losraken, waardoor water erlangs kan lopen, maar ook bijvoorbeeld insecten een ingang vinden.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Heeft u vragen over onze diensten?

Neem dan direct contact op met één van onze dakdekkers. We geven u graag persoonlijk advies op maat.

Laat ons uw dak gratis inspecteren

Tijdens een dakinspectie controleert onze dakspecialist het dak op de belangrijkste aandachtspunten.

Direct Bellen

085 303 8824

Het herstellen van scheuren en barsten

Wilt u de bovenplaat van uw schoorsteen laten vernieuwen? Dit proces start allereerst met het verwijderen van alle elementen die zich in de scheuren en barsten hebben opgehoopt. Dit gebeurt met een hogedrukreiniger of een staalborstel die alle hoekjes bereikt. Ook vervanging van de loodflappen is onontbeerlijk. Vervolgens worden scheuren en barsten met mortel opgevuld. Mortel kent u wellicht ook wel onder de naam specie. Het belangrijkste bindmiddel dat het bevat, is cement, eventueel in combinatie met kalk.

Het verwijderen en opnieuw bevestigen van losse deeltjes

Wanneer we de bovenplaat van een schoorsteen vernieuwen, komen wij ook niet zelden losse deeltjes tegen. Wanneer deze verwijderd worden, laten deze relatief diepe inkepingen in de bovenplaat achter. Om te garanderen dat de bovenplaat na de reparatie volledig waterdicht is, worden deze plekken eerst bewerkt met cement, alvorens de mortel wordt aangebracht. Zo kunt u er zeker van zijn dat u na ons bezoek geen problemen met vocht meer zult ondervinden.

Het aanbrengen van een nieuwe coating

Een extra coating zorgt nog eens voor extra zekerheid op het gebied van waterdichtheid. Het aanbrengen van een dergelijke coating noemen we ook wel impregneren. Coatings bestaan in verschillende soorten: op basis van bitumen, rubber of MS polymeer. Wat alle soorten gemeen hebben, zijn hun UV-werende en weersbestendige eigenschappen. Coatings hebben een zekere mate van elasticiteit en gaan gemiddeld wel twee decennia mee. Bij het vernieuwen van de bovenplaat van uw schoorsteen is dit dus een element dat niet mag ontbreken.

Neem direct contact op voor advies op maat

Vraag direct vrijblijvend advies bij ons aan. Op werkdagen proberen wij uw vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u snel een prijsindicatie hebt voor uw situatie. Vul daarom onderstaand formulier in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur ons een bericht

Vraag direct gratis advies aan

Onze zekerheden

N

Betrouwbaar

We geven oprecht advies zowel voor, tijdens als na het project. We gaan voor 100% klantentevredenheid. Heeft u dus nog vragen? Stel deze dan direct.

N

15 jaar ervaring

Wij zijn als dakdekkers al meer dan 15 jaar actief op het aller hoogste niveau. Geen klus is ons te gek en we hebben op elke situatie een passende oplossing.

N

Kwaliteitsgarantie

Wanneer afspraken zijn gemaakt doen we er alles aan om aan de verwachtingen te voldoen. Daarom geven we op al onze werkzaamheden een goede garantie

Wij zijn AC Dak B.V.

Is het tijd voor onderhoud of reparatie aan uw dak? Of bent u op zoek naar een partner met jarenlange ervaring in nieuwbouw en renovatie? Dan is uw project bij AC Dak in goede handen. De beste zelfs, want wij zijn een betrouwbaar bedrijf met klantentevredenheid en kwaliteit als prioriteit. Wij zijn werkzaam in grote delen van Nederland, voor zowel de zakelijke klant als de particulier. Meer weten over AC Dak? Wij vertellen u graag meer over onze kennis en ervaring in een persoonlijk adviesgesprek.

Neem direct contact met ons op voor advies op maat

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form