Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

Dakbeschot rot

dakdekker voor platte dakbedekkingen

Rot in het dakbeschot

Het dakbeschot, ook wel dakbebording genoemd, is de laag die zich direct onder de dakbedekking bevindt en is zo de op een na laatste laag tussen uw woning en de buitenomgeving. In zowel een hellend als een plat dak bestaat dit uit houtwerk. Het is van belang dat uw dakbeschot in goede conditie is, om zo de nodige ondersteuning aan de dakbedekking te geven. Is uw woning al wat ouder en begint de dakbedekking te slijten, dan is de kans groot dat vocht het dakbeschot bereikt. Dit kan gaan rotten en dat levert nare lekkages op.

Hoe ontstaat houtrot?

Het dakbeschot wordt op de gordingen aangebracht. Dit zijn de houten balken die het frame van een dak vormen. Dakbeschot verwart men nogal eens met isolatie, maar dit zijn twee verschillende zaken. Wilt u dit onderdeel van uw dak laten vervangen, laat u dit dan aan een professional over. Verkeerde plaatsing zorgt ervoor dat wind en water naar binnen komen, wat rot veroorzaakt en zodoende het woongenot, de staat van uw huis en de energiekosten zeker niet ten goede komt. Houtrot vereist een uitvoerige behandeling.

Reparatie of vervanging

Houtrot kan al bij een vochtpercentage van 25 of hoger ontstaan. We zien dit probleem in de dagelijkse praktijk dan ook vaak terug. Vooral spaanplaten zijn erg gevoelig voor de invloed van vocht. Houtrot veroorzaakt grote schade en dient zo snel mogelijk te worden aangepakt. U kunt kiezen voor een reparatie of voor complete vervanging. Repareert u een deel van een houten balk, dan betreft dit minder intensieve werkzaamheden. Echter is reparatie altijd een manier om tijd te winnen en geen definitieve oplossing.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Heeft u vragen over onze diensten?

Neem dan direct contact op met één van onze dakdekkers. We geven u graag persoonlijk advies op maat.

Laat ons uw dak gratis inspecteren

Tijdens een dakinspectie controleert onze dakspecialist het dak op de belangrijkste aandachtspunten.

Direct Bellen

085 303 8824

Een gedeelte van het dakbeschot repareren

Reparatie van houtrot in het dakbeschot is in diverse gevallen mogelijk. U kunt hiervoor kiezen wanneer een deel van de houten balk nog intact is, of wanneer het erg veel (sloop)werk vereist om de gehele balk te verwijderen en een vervangende te plaatsen. Ook wanneer er sprake is van oudere, karakteristieke balken, kiest men veelvuldig voor reparatie. Een reparatie kunt u eventueel zelf uitvoeren met een ander stuk balk of kunststof.

Het dakbeschot vervangen

In andere gevallen is het beter om niet te repareren, maar om het hout in zijn geheel te vervangen. De dakbedekking dient dan te worden verwijderd. Vaak laten klanten ook deze direct vervangen. Sommige mensen klussen graag in en rond het huis en overwegen een rot dakbeschot zelf te vervangen. Echter dient u hiervoor over technische kennis en inzichten te beschikken . U dient het dakbeschot voorzichtig te verwijderen en terug te plaatsen en de verschillende platen hierbij naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Het is raadzaam een professional in te schakelen.

Direct de rest van de staat van uw dak controleren

Schakelt u ACDak.nl in wegen rot in uw dakbeschot? Dan is het ook verstandig om de staat van de rest van uw dak eens te laten controleren. Denkt u hierbij aan eventuele dakpannen, een schoorsteen en de isolatie. Door direct alle noodzakelijke handelingen te laten uitvoeren, bent u in één keer klaar en kunt u vertrouwen op een hoogwaardig dak waar u een tijdlang niet meer naar om zult hoeven kijken.

Neem direct contact op voor advies op maat

Vraag direct vrijblijvend advies bij ons aan. Op werkdagen proberen wij uw vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u snel een prijsindicatie hebt voor uw situatie. Vul daarom onderstaand formulier in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur ons een bericht

Vraag direct gratis advies aan

Onze zekerheden

N

Betrouwbaar

We geven oprecht advies zowel voor, tijdens als na het project. We gaan voor 100% klantentevredenheid. Heeft u dus nog vragen? Stel deze dan direct.

N

15 jaar ervaring

Wij zijn als dakdekkers al meer dan 15 jaar actief op het aller hoogste niveau. Geen klus is ons te gek en we hebben op elke situatie een passende oplossing.

N

Kwaliteitsgarantie

Wanneer afspraken zijn gemaakt doen we er alles aan om aan de verwachtingen te voldoen. Daarom geven we op al onze werkzaamheden een goede garantie

Wij zijn AC Dak B.V.

Is het tijd voor onderhoud of reparatie aan uw dak? Of bent u op zoek naar een partner met jarenlange ervaring in nieuwbouw en renovatie? Dan is uw project bij AC Dak in goede handen. De beste zelfs, want wij zijn een betrouwbaar bedrijf met klantentevredenheid en kwaliteit als prioriteit. Wij zijn werkzaam in grote delen van Nederland, voor zowel de zakelijke klant als de particulier. Meer weten over AC Dak? Wij vertellen u graag meer over onze kennis en ervaring in een persoonlijk adviesgesprek.

Neem direct contact met ons op voor advies op maat

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form