Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

Dakgoot lekkage

dakgoor-vastzetten

Het aanpakken van dakgoot lekkage

Het belang van een dakgoot wordt nogal eens over het hoofd gezien, terwijl dit element essentieel is in het voorkomen van schade aan binnen- en buitenmuren. Een dakgoot voert regenwater af richting de riolering of een put. Om lekkage te voorkomen, is het van belang deze regelmatig te inspecteren. Eventuele problemen kunnen zo snel opgelost worden. Achterstallig onderhoud is oorzaak nummer één van dakgoot lekkage, wat tot flinke waterschade in uw woning kan leiden en -indien niet tijdig aangepakt- zelfs de dakconstructie kan aantasten.

De oorzaken van dakgoot lekkage

Dakgoot lekkage kan uiteenlopende oorzaken hebben. Zo kan er eenvoudigweg sprake zijn van slijtage, maar kunnen ook de lekgevoelige naden tussen de afzonderlijke onderdelen verantwoordelijk zijn voor het probleem. Tevens kunnen opgehoopte bladeren en vuil tot gevolg hebben dat het water niet goed genoeg kan worden afgevoerd. De druk die bij neerslag dan op de dakgoot ontstaat, zorgt ervoor dat het water via de muur wegloopt en vochtproblemen veroorzaakt. Dakgoot lekkage is dan ook een probleem dat u zo snel mogelijk wilt aanpakken.

Het lokaliseren van het probleem

Constateert u dat er sprake is van dakgoot lekkage, dan is het zaak eerst na te gaan waar het lek of de schade zich bevindt. Vaak lukt het woningbezitters om de specifieke plek zelf te vinden. De beste manier om dit te doen, is door wat water in de dakgoot te gieten om zo zichtbaarder te maken waar het lek zich bevindt. Is de plek gelokaliseerd, dan kan worden overgegaan tot reparatie. Lag verstopping ten grondslag aan het probleem? Schaft u dan bladvangers aan, die ervoor zorgen dat bladeren zich niet in uw dakgoot ophopen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Heeft u vragen over onze diensten?

Neem dan direct contact op met één van onze dakdekkers. We geven u graag persoonlijk advies op maat.

Laat ons uw dak gratis inspecteren

Tijdens een dakinspectie controleert onze dakspecialist het dak op de belangrijkste aandachtspunten.

Direct Bellen

085 303 8824

Reparatie van een zinken dakgoot

Heeft uw woning een zinken dakgoot, dan is lekkage niet zelden afkomstig van een beschadigde of verzwakte soldeernaad. Deze naad dient dan opnieuw gesoldeerd te worden, of verstevigd te worden met vloeibaar zink. Dit laatste wordt ook wel coatings zinkrenovatie genoemd en is tevens bruikbaar voor het dichten van kleine scheurtjes en gaatjes in de dakgoot. Kleine lekkages zijn ook te herstellen met lapjes roofing, alhoewel dit lastiger wordt naarmate het zink ouder is. Het is dan ook verstandig deze klus uit handen te geven aan een professional.

Dakgoten van andere materialen

Steeds vaker worden in woningen dakgoten van pvc geplaatst. Dit materiaal is niet alleen stevig, maar ook voordeliger dan zink. Voor kleine schades aan een pvc dakgoot bestaat er speciale pvc lijm, alhoewel de prijs van de voor reparatie benodigde materialen niet veel lager ligt dan die van een geheel nieuwe dakgoot. Heeft u een aluminium dakgoot, dan zijn rubber seal of reparatietape de middelen om een lekkage mee te herstellen.

De gehele dakgoot vervangen

Wanneer er sprake is van een kleine dakgoot lekkage, is dit door een professional middels kleine reparatiewerkzaamheden doorgaans eenvoudig te herstellen. Reparaties zijn altijd tijdelijk. Bij zwaardere beschadigingen is het noodzakelijk het gehele dakgootsysteem te vervangen. Van een zware beschadiging is sprake wanneer er veel of grote lekkages bestaan of wanneer u -bij zinken dakgoten- corrosie constateert. Ook wanneer een dakgoot ouder is dan twintig à vijfentwintig jaar, is het gezien zijn leeftijd raadzamer om direct tot vervanging over te gaan.

Neem direct contact op voor advies op maat

Vraag direct vrijblijvend advies bij ons aan. Op werkdagen proberen wij uw vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u snel een prijsindicatie hebt voor uw situatie. Vul daarom onderstaand formulier in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur ons een bericht

4 + 10 =

Vraag direct gratis advies aan

13 + 5 =

Onze zekerheden

N

Betrouwbaar

We geven oprecht advies zowel voor, tijdens als na het project. We gaan voor 100% klantentevredenheid. Heeft u dus nog vragen? Stel deze dan direct.

N

15 jaar ervaring

Wij zijn als dakdekkers al meer dan 15 jaar actief op het aller hoogste niveau. Geen klus is ons te gek en we hebben op elke situatie een passende oplossing.

N

Kwaliteitsgarantie

Wanneer afspraken zijn gemaakt doen we er alles aan om aan de verwachtingen te voldoen. Daarom geven we op al onze werkzaamheden een goede garantie

Wij zijn AC Dak B.V.

Is het tijd voor onderhoud of reparatie aan uw dak? Of bent u op zoek naar een partner met jarenlange ervaring in nieuwbouw en renovatie? Dan is uw project bij AC Dak in goede handen. De beste zelfs, want wij zijn een betrouwbaar bedrijf met klantentevredenheid en kwaliteit als prioriteit. Wij zijn werkzaam in grote delen van Nederland, voor zowel de zakelijke klant als de particulier. Meer weten over AC Dak? Wij vertellen u graag meer over onze kennis en ervaring in een persoonlijk adviesgesprek.

Neem direct contact met ons op voor advies op maat

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form