Dakgoot vernieuwen

Dakgoot lekkage

Wat komt er kijken bij het vernieuwen van een dakgoot?

Bij kleine lekkages aan uw dakgoot, is het doorgaans mogelijk een probleem van grotere omvang middels reparatie te verhelpen. Maar heeft uw dakgoot één of meerdere forse beschadigingen opgelopen, of is deze dusdanig verouderd dat hij aan vervanging toe is? Schakelt u dan de professionals van ACDak.nl in. Door een tijdige vernieuwing van uw dakgoot voorkomt u (verdere) schade aan de houten ombouw en waarborgt u een optimaal leefklimaat in uw woning.

Redenen om uw dakgoot te vernieuwen

Het vernieuwen van een dakgoot is een klus die door ons zeer regelmatig wordt uitgevoerd. Niet alleen wegens schade eraan, maar ook vanwege de behoefte aan een dakgoot met een iets onderhoudsvrijer karakter. Aan dat laatste beantwoorden kunststof en pvc dakgoten vandaag de dag. Wenst u het authentieke karakter van uw woning te behouden, dan kunt u er uiteraard ook voor kiezen een nieuwe zinken dakgoot te laten plaatsen. De materiaalkeuze is geheel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de stijl van uw woning.

Het vervangen van de dakgootbekleding

Wanneer wij uw dakgoten vervangen, dient ook eventuele houten betimmering vernieuwd te worden. Deze afwerking noemt men ook wel een boeiboord of boeilijst. Naast een decoratieve functie heeft dit onderdeel ook een isolerende functie: het zorgt ervoor dat uw dak niet direct aan de buitenlucht grenst. Een boeiboord wordt tegenwoordig steeds vaker van kunststof vervaardigd en behoeft zodoende minder snel vervanging. Indien gewenst, kunnen wij direct de rest van uw dak controleren op lekkages en andere problemen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Heeft u vragen over onze diensten?

Neem dan direct contact op met één van onze dakdekkers. We geven u graag persoonlijk advies op maat.

Laat ons uw dak gratis inspecteren

Tijdens een dakinspectie controleert onze dakspecialist het dak op de belangrijkste aandachtspunten.

Direct Bellen

085 303 8824

Het onderhoudsarme karakter van een pvc dakgoot

Steeds vaker kiezen woningbezitters voor een dakgoot van kunststof wanneer vernieuwing van dit element noodzakelijk is. Een kunststof dakgoot heeft vaak een houtnerfstructuur, waardoor het een authentiekere uitstraling krijgt. Alhoewel een pvc dakgoot niet onderhoudsvrij is -schoonmaken is namelijk wel nodig-, kunnen we deze wel onderhoudsarm noemen. Schilderen is namelijk niet nodig, wat dakgoten die gevoeliger zijn voor weerselementen juist wel vergen. Een pvc dakgoot is vaak ook prefab leverbaar, zodat deze snel kan worden geplaatst en u zo min mogelijk ongemak ervaart.

Hoe wordt de prijs van een nieuwe dakgoot bepaald?

Woningbezitters die hun dakgoot willen vernieuwen, vragen zich vaak af welke prijzen hiermee gemoeid zijn. Echter is hier geen specifiek antwoord op te geven, aangezien dit afhankelijk is van de grootte van de dakgoot en het materiaal waarvan deze is vervaardigd. Tevens bestaan de kosten niet enkel uit de dakgoot zelf. Ook de beugels die hem ondersteunen en de regenpijp die erop wordt aangesloten, bepalen mede de prijs. Grofweg kan gezegd worden, dan de helft van de kosten om uw dakgoot te vernieuwen uit materiaalkosten bestaan.

Een algehele inventarisatie van uw dak door ACDak.nl

Zoals genoemd, kan ACDak.nl direct de staat van de rest van uw dak controleren. Dit is zelfs zeer raadzaam wanneer u uw dakgoot laat vernieuwen. Onze professionals gaan de kwaliteit van de huidige dakbedekking en het dakbeschot na. Tevens is dit een goed moment voor isolatie, indien u dit overweegt. Dit geeft u extra bescherming tegen de weersomstandigheden en levert u een enorme besparing in energiekosten op. Neemt u contact met ons op om u over de mogelijkheden te laten informeren.

Neem direct contact op voor advies op maat

Vraag direct vrijblijvend advies bij ons aan. Op werkdagen proberen wij uw vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u snel een prijsindicatie hebt voor uw situatie. Vul daarom onderstaand formulier in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur ons een bericht

Vraag direct gratis advies aan

Het herstellen van scheuren en barsten

Wilt u de bovenplaat van uw schoorsteen laten vernieuwen? Dit proces start allereerst met het verwijderen van alle elementen die zich in de scheuren en barsten hebben opgehoopt. Dit gebeurt met een hogedrukreiniger of een staalborstel die alle hoekjes bereikt. Ook vervanging van de loodflappen is onontbeerlijk. Vervolgens worden scheuren en barsten met mortel opgevuld. Mortel kent u wellicht ook wel onder de naam specie. Het belangrijkste bindmiddel dat het bevat, is cement, eventueel in combinatie met kalk.

Het verwijderen en opnieuw bevestigen van losse deeltjes

Wanneer we de bovenplaat van een schoorsteen vernieuwen, komen wij ook niet zelden losse deeltjes tegen. Wanneer deze verwijderd worden, laten deze relatief diepe inkepingen in de bovenplaat achter. Om te garanderen dat de bovenplaat na de reparatie volledig waterdicht is, worden deze plekken eerst bewerkt met cement, alvorens de mortel wordt aangebracht. Zo kunt u er zeker van zijn dat u na ons bezoek geen problemen met vocht meer zult ondervinden.

Het aanbrengen van een nieuwe coating

Een extra coating zorgt nog eens voor extra zekerheid op het gebied van waterdichtheid. Het aanbrengen van een dergelijke coating noemen we ook wel impregneren. Coatings bestaan in verschillende soorten: op basis van bitumen, rubber of MS polymeer. Wat alle soorten gemeen hebben, zijn hun UV-werende en weersbestendige eigenschappen. Coatings hebben een zekere mate van elasticiteit en gaan gemiddeld wel twee decennia mee. Bij het vernieuwen van de bovenplaat van uw schoorsteen is dit dus een element dat niet mag ontbreken.

Neem direct contact op voor advies op maat

Vraag direct vrijblijvend advies bij ons aan. Op werkdagen proberen wij uw vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u snel een prijsindicatie hebt voor uw situatie. Vul daarom onderstaand formulier in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur ons een bericht

Vraag direct gratis advies aan

Onze zekerheden

N

Betrouwbaar

We geven oprecht advies zowel voor, tijdens als na het project. We gaan voor 100% klantentevredenheid. Heeft u dus nog vragen? Stel deze dan direct.

N

15 jaar ervaring

Wij zijn als dakdekkers al meer dan 15 jaar actief op het aller hoogste niveau. Geen klus is ons te gek en we hebben op elke situatie een passende oplossing.

N

Kwaliteitsgarantie

Wanneer afspraken zijn gemaakt doen we er alles aan om aan de verwachtingen te voldoen. Daarom geven we op al onze werkzaamheden een goede garantie

Wij zijn AC Dak B.V.

Is het tijd voor onderhoud of reparatie aan uw dak? Of bent u op zoek naar een partner met jarenlange ervaring in nieuwbouw en renovatie? Dan is uw project bij AC Dak in goede handen. De beste zelfs, want wij zijn een betrouwbaar bedrijf met klantentevredenheid en kwaliteit als prioriteit. Wij zijn werkzaam in grote delen van Nederland, voor zowel de zakelijke klant als de particulier. Meer weten over AC Dak? Wij vertellen u graag meer over onze kennis en ervaring in een persoonlijk adviesgesprek.

Neem direct contact met ons op voor advies op maat

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form