Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

Dakgoot vernieuwen

Offerte nodig?

1 + 14 =

Wat komt er kijken bij het vernieuwen van een dakgoot?

aug 10, 2021

Bij kleine lekkages aan uw dakgoot, is het doorgaans mogelijk een probleem van grotere omvang middels reparatie te verhelpen. Maar heeft uw dakgoot één of meerdere forse beschadigingen opgelopen, of is deze dusdanig verouderd dat hij aan vervanging toe is? Schakelt u dan de professionals van ACDak.nl in. Door een tijdige vernieuwing van uw dakgoot voorkomt u (verdere) schade aan de houten ombouw en waarborgt u een optimaal leefklimaat in uw woning.

Redenen om uw dakgoot te vernieuwen

Het vernieuwen van een dakgoot is een klus die door ons zeer regelmatig wordt uitgevoerd. Niet alleen wegens schade eraan, maar ook vanwege de behoefte aan een dakgoot met een iets onderhoudsvrijer karakter. Aan dat laatste beantwoorden kunststof en pvc dakgoten vandaag de dag. Wenst u het authentieke karakter van uw woning te behouden, dan kunt u er uiteraard ook voor kiezen een nieuwe zinken dakgoot te laten plaatsen. De materiaalkeuze is geheel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de stijl van uw woning.

Dakgoot vernieuwen

Wij hadden begin deze week lekkage gekregen, doordat ons platte dak zodanig verouderd was. Ik heb toen contact opgenomen met ACDak. Ik werd erg snel teruggebeld en ze konden dezelfde dag nog terecht om te komen kijken! Vervolgens een nette offerte gekregen met de mededeling dat ze het dak 2 dagen later al zouden kunnen repareren. Heel fijn dus!

Ze waren steeds op tijd of belden vantevoren dat ze iets later konden zijn. Het zijn nette en professionele mensen die goed werk leveren. Het dak ziet er weer top uit! Voortaan als wij iets met ons dak hebben zullen we hen contacteren.

Angela Meijer

Het vervangen van de dakgootbekleding

Wanneer wij uw dakgoten vervangen, dient ook eventuele houten betimmering vernieuwd te worden. Deze afwerking noemt men ook wel een boeiboord of boeilijst. Naast een decoratieve functie heeft dit onderdeel ook een isolerende functie: het zorgt ervoor dat uw dak niet direct aan de buitenlucht grenst. Een boeiboord wordt tegenwoordig steeds vaker van kunststof vervaardigd en behoeft zodoende minder snel vervanging. Indien gewenst, kunnen wij direct de rest van uw dak controleren op lekkages en andere problemen.

Dakgoot vernieuwen

Het onderhoudsarme karakter van een pvc dakgoot

Steeds vaker kiezen woningbezitters voor een dakgoot van kunststof wanneer vernieuwing van dit element noodzakelijk is. Een kunststof dakgoot heeft vaak een houtnerfstructuur, waardoor het een authentiekere uitstraling krijgt. Alhoewel een pvc dakgoot niet onderhoudsvrij is -schoonmaken is namelijk wel nodig-, kunnen we deze wel onderhoudsarm noemen. Schilderen is namelijk niet nodig, wat dakgoten die gevoeliger zijn voor weerselementen juist wel vergen. Een pvc dakgoot is vaak ook prefab leverbaar, zodat deze snel kan worden geplaatst en u zo min mogelijk ongemak ervaart.

Hoe wordt de prijs van een nieuwe dakgoot bepaald?

Woningbezitters die hun dakgoot willen vernieuwen, vragen zich vaak af welke prijzen hiermee gemoeid zijn. Echter is hier geen specifiek antwoord op te geven, aangezien dit afhankelijk is van de grootte van de dakgoot en het materiaal waarvan deze is vervaardigd. Tevens bestaan de kosten niet enkel uit de dakgoot zelf. Ook de beugels die hem ondersteunen en de regenpijp die erop wordt aangesloten, bepalen mede de prijs. Grofweg kan gezegd worden, dan de helft van de kosten om uw dakgoot te vernieuwen uit materiaalkosten bestaan.

Een algehele inventarisatie van uw dak door ACDak.nl

Zoals genoemd, kan ACDak.nl direct de staat van de rest van uw dak controleren. Dit is zelfs zeer raadzaam wanneer u uw dakgoot laat vernieuwen. Onze professionals gaan de kwaliteit van de huidige dakbedekking en het dakbeschot na. Tevens is dit een goed moment voor isolatie, indien u dit overweegt. Dit geeft u extra bescherming tegen de weersomstandigheden en levert u een enorme besparing in energiekosten op. Neemt u contact met ons op om u over de mogelijkheden te laten informeren.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form