Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

Daklekkage dakkapel

Offerte nodig?

2 + 1 =

Herstel van daklekkage aan uw dakkapel

aug 10, 2021

Met een dakkapel maakt u van uw zolder een volwaardige, lichte en ruime kamer van uw woning. De dakkapel vergroot het totale woonoppervlak van uw woning en verhoogt daarmee het wooncomfort, maar ook de waarde van uw huis. Een dakkapel is vervaardigd van hout of kunststof. Een voordeel van dat laatste materiaal is dat het weinig onderhoud vereist en bij schade niet gaat rotten. Vermoedt u daklekkage aan uw dakkapel? Schakelt u dan direct de hulp van onze professionals in om de lekkage op te sporen en efficiënt te verhelpen.

Mogelijke oorzaken van daklekkage aan een dakkapel

Daklekkage aan een dakkapel kan door verschillende oorzaken ontstaan. Niet zelden ligt een niet perfecte afwerking van het dak hieraan te grondslag. Wanneer bepaalde onderdelen niet goed op elkaar aansluiten en er kiertjes ontstaan, komt water naar binnen. Dit effect wordt sterker wanneer er sprake is van hevige neerslag en harde wind. Tevens kunnen er aan de dakkapel zelf beschadigingen ontstaan die met het verstrijken van de tijd steeds groter worden en op de termijn een lek kunnen gaan vormen.

Daklekkage dakkapel

Wij hadden begin deze week lekkage gekregen, doordat ons platte dak zodanig verouderd was. Ik heb toen contact opgenomen met ACDak. Ik werd erg snel teruggebeld en ze konden dezelfde dag nog terecht om te komen kijken! Vervolgens een nette offerte gekregen met de mededeling dat ze het dak 2 dagen later al zouden kunnen repareren. Heel fijn dus!

Ze waren steeds op tijd of belden vantevoren dat ze iets later konden zijn. Het zijn nette en professionele mensen die goed werk leveren. Het dak ziet er weer top uit! Voortaan als wij iets met ons dak hebben zullen we hen contacteren.

Angela Meijer

Het opsporen van de lekkage

Woningbezitters die zelf de daklekkage aan hun dakkapel proberen op te sporen, ervaren dit doorgaans als een lastige klus. Onze professionals nemen u deze graag uit handen. Om daklekkage te kunnen detecteren, maken wij gebruik van geavanceerde technieken, zoals rookgasdetectie. Ook kan lekdetectie onderzoek met behulp van thermografie plaatsvinden. Tevens voeren wij een visuele inspectie van de binnenzijde van uw dakkapel uit. Indien dit geen uitsluitsel geeft, wordt er een vochtmeting uitgevoerd.

Daklekkage dakkapel

Reparatie of vervanging van uw dakkapel

Is er sprake van daklekkage aan uw dakkapel, dan is het belangrijk deze schade zo snel mogelijk te herstellen. Daarbij bestaan twee opties: uw dakkapel laten repareren of een nieuw dakkapel plaatsen. Doorgaans zult u als woningbezitter wegens de kosten voor de eerste optie willen kiezen. Indien reparatie mogelijk is, voert ACDak.nl deze uiteraard graag voor u uit. Is uw dakkapel dusdanig verouderd dat herstelwerkzaamheden niet het gewenste resultaat zullen opleveren (bijvoorbeeld in het geval van houtrot), dan is een nieuwe dakkapel de verstandigste keuze.

Reparatiewerkzaamheden bij daklekkage aan uw dakkapel

In veel gevallen blijkt reparatie van daklekkage aan uw dakkapel afdoende. Er zijn verschillende soorten reparaties die door ons kunnen worden uitgevoerd. Vaak is het bij een dakkapel mogelijk pur te gebruiken. Purschuim absorbeert geen vocht en is tevens waterafstotend. Dit zorgt ervoor dat het dakkapel niet alleen bestand blijft tegen weersinvloeden, maar ook kan blijven ademen. Zo zullen schimmelvorming en rotting geen risico vormen. Ook plaatsing van een reparatiestrook en vervanging van een deel van de dakbedekking vormen vaak oplossingen.

ACDak.nl staat graag voor u klaar

Zeker wanneer de daklekkage aan uw dakkapel kleine beschadigingen betreft, is reparatie de goedkoopste en minst ingrijpende oplossing. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het materiaal dat onze professionals gebruiken. Heeft de lekkage de volledige constructie van de dakkapel aangetast? Dan dient deze in zijn geheel te worden vervangen. Heeft u vragen over daklekkage aan uw dakkapel en manieren om dit te herstellen? Neemt u dan gerust contact op met ACDak.nl.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form