Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

Vlotte reparatie van een kapotte dakpan

Offerte nodig?

2 + 10 =

Vlotte reparatie van een kapotte dakpan

aug 12, 2021

Dakpannen staan bekend om de authentieke uitstraling die ze aan een woning geven, maar ook om hun kwaliteit en stevigheid. Dat neemt echter niet weg dat een dakpan na verloop van tijd toch kapot kan gaan. Niet zelden zijn weersomstandigheden hiervan de oorzaak. Is een dakpan kapot, dan is het zaak deze zo snel mogelijk te vervangen, om zo waterschade te voorkomen. Alhoewel sommige woningbezitters er hun hand niet voor omdraaien, kiezen velen ervoor deze klus op hoogte door een professional te laten uitvoeren. ACDak.nl is u dan graag van dienst.

Breuken en verschuivingen als gevolg van hevige weersomstandigheden

Gezien de invloed van (extreme) weersomstandigheden op de staat van dakpannen, is het verstandig om na een flinke storm altijd de staat van uw dak te inspecteren. Grotere hagelstenen kunnen flinke schade toebrengen aan een dakpan. Behalve tot breuken kunnen hevige weersomstandigheden ook tot verschuiving van de dakpannen leiden. Zo sijpelt het hemelwater eenvoudig uw woning binnen. Gebarsten of gebroken dakpannen zijn moeilijk te repareren en zullen vrijwel altijd vervangen dienen te worden.

Vlotte reparatie van een kapotte dakpan

Wij hadden begin deze week lekkage gekregen, doordat ons platte dak zodanig verouderd was. Ik heb toen contact opgenomen met ACDak. Ik werd erg snel teruggebeld en ze konden dezelfde dag nog terecht om te komen kijken! Vervolgens een nette offerte gekregen met de mededeling dat ze het dak 2 dagen later al zouden kunnen repareren. Heel fijn dus!

Ze waren steeds op tijd of belden vantevoren dat ze iets later konden zijn. Het zijn nette en professionele mensen die goed werk leveren. Het dak ziet er weer top uit! Voortaan als wij iets met ons dak hebben zullen we hen contacteren.

Angela Meijer

Een specialist inschakelen voor uw kapotte dakpannen

Veel woningbezitters zijn geneigd om ook voor kleine werkzaamheden een specialist in te schakelen. Niet alleen vanwege de veiligheidsrisico’s die hiermee gemoeid gaan, maar ook wegens de zaken waarover u dient te beschikken om een reparatie uit te voeren: een ladder, werkhandschoenen en diverse gereedschappen. Bent u niet ervaren in het herstellen van dakpannen, of heeft u hoogtevrees? Neemt u dan contact op met ACDak.nl. Schakelt u ook zeker een specialist in wanneer u vermoedt dat de kapotte dakpan reeds voor onderliggende schade heeft gezorgd.

Vlotte reparatie van een kapotte dakpan

De werkwijze van de dakdekker

Een kapotte dakpan vervangen vormt voor u wellicht een uitdaging, maar is voor onze specialisten een fluitje van een cent. Wanneer kapotte dakpannen vervangen dienen te worden, schuiven zij houten wiggen onder de aangrenzende dakpannen, om zo ruimte te creëren en de kapotte dakpan probleemloos van zijn plaats te halen. De nieuwe dakpan kan er vervolgens in worden geschoven, waarna de wiggen worden verwijderd. Betreft de kapotte dakpan een vlakke dakpan, dan worden de dakpannen die erboven liggen met wiggen opgetild.

Schade aan nokdakpan

Hij wordt nogal eens vergeten, maar de nokdakpan behoort tot de belangrijkste dakpannen van uw woning. Hij zorgt er namelijk voor dat beide zijden van het dak worden afgedicht. Ook staat deze dakpan het meest van alle in contact met weersomstandigheden, waardoor deze kwetsbaarder is voor beschadiging. Gezien het feit dat de nokdakpan zeer moeilijk bereikbaar is, is het zaak voor deze klus altijd een professionele dakdekker in te huren. Bovendien kan eventuele onderliggende schade direct worden verholpen.

Schade aan de dakbedekking door een kapotte dakpan

Wanneer een kapotte dakpan niet op tijd wordt vervangen, kan dit al snel tot grotere problemen leiden. Eén daarvan is schade aan de dakbedekking. Dit is de laag die de dakconstructie tegen weersinvloeden beschermt. U kunt zich dan ook wel voorstellen dat het belangrijk is dit te verhelpen. ACDak.nl voorziet u graag van adviezen. Heeft u vragen over kapotte dakpannen en daaraan gerelateerde problemen met uw dak? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form