Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

Dakraam lekkage opsporen en herstellen

Vragen? Stel ze!

9 + 9 =

Dakraam lekkage opsporen en herstellen

aug 12, 2021

Een dakraam lekkage is weliswaar vaak klein, maar kan gevolgen van grote impact hebben. Een lekkage kan zich op verschillende plekken rond het dakraam bevinden: in het kozijn, rond de dakpannen, maar ook in de loodslabben, rubbers en afdichtstrips. In maar weinig gevallen is het raam zelf de veroorzaker van de lekkage. Dakraam lekkage leidt tot vocht in huis en zodoende tot tal van gezondheidsproblemen. Schakelt u ACDak.nl dan ook in om de lekkage op professionele wijze te detecteren en verhelpen.

Tekenen van lekkage

Wanneer het gebied rondom uw dakraam vochtig is en/of regenwater naar binnen loopt, is er zeer waarschijnlijk sprake van dakraam lekkage. Omdat vocht zich snel verspreidt, is het voor de gemiddelde woningbezitter vaak erg lastig om te constateren waar de dakraam lekkage zich precies bevindt. Onze specialisten beschikken over de benodigde ervaring en technieken om de origine van de dakraam lekkage op te sporen en vertellen u graag welke mogelijkheden er bestaan om dit probleem te verhelpen.

Dakraam lekkage opsporen en herstellen

Wij hadden begin deze week lekkage gekregen, doordat ons platte dak zodanig verouderd was. Ik heb toen contact opgenomen met ACDak. Ik werd erg snel teruggebeld en ze konden dezelfde dag nog terecht om te komen kijken! Vervolgens een nette offerte gekregen met de mededeling dat ze het dak 2 dagen later al zouden kunnen repareren. Heel fijn dus!

Ze waren steeds op tijd of belden vantevoren dat ze iets later konden zijn. Het zijn nette en professionele mensen die goed werk leveren. Het dak ziet er weer top uit! Voortaan als wij iets met ons dak hebben zullen we hen contacteren.

Angela Meijer

Technieken voor het opsporen van de locatie van de dakraam lekkage

Onze dakdekkers zijn ervaren in het toepassen van verschillende technieken waarmee de exacte locatie van de dakraam lekkage kan worden opgespoord. Dit kan bijvoorbeeld middels de rookgastechniek, waarbij rookgas onder de dakbedekking wordt geblazen en de specialist vervolgens nagaat waar dit weer naar buiten komt. In het geval van dakraam lekkages wordt ook regelmatig de kleurstof techniek toegepast. Uiteraard heeft de dakdekker ook een scherpe blik en ziet hij de plaats van het probleem vaak middels een nauwkeurig visueel onderzoek.

Dakraam lekkage opsporen en herstellen

Mogelijke oorzaken van dakraam lekkage

Is de specifieke plek waar de dakraam lekkage zich bevindt eenmaal opgespoord, dan kan onze specialist deze vervolgens plaatselijk dichten. Wanneer kapotte dakpannen debet zijn aan dit probleem, zullen deze worden vervangen. Dit is doorgaans effectiever dan het repareren van kleine scheurtjes en gaatjes. Ook een lekkende schoorsteenaansluiting of een niet goed afvoerende dakgoot kan de boosdoener zijn. Schakelt u een van onze specialisten in voor dakraam lekkage? Wij kunnen direct een algehele dakinspectie voor u uitvoeren.

De kosten voor herstelwerkzaamheden

Regelmatig ontvangt ACDak.nl de vraag wat het herstellen van een dakraam lekkage precies kost. Echter is dit van diverse factoren afhankelijk. De prijs wordt onder andere bepaald door de technieken die moeten worden ingezet om de exacte locatie van de lekkage op te sporen, de omvang van de lekkage en de materialen en manuren die noodzakelijk zijn om het probleem te verhelpen. Neemt u gerust contact op met ACDak.nl wanneer u hier meer gedetailleerde informatie over wenst.

Het belang van het tijdig inschakelen van een specialist

Middels goed en regelmatig onderhoud kan lekkage grotendeels worden vermeden. Toch biedt dit lang niet altijd een garantie. Onze vakman herstelt de dakraam lekkage nauwkeurig. Houdt u er echter wel rekening mee, dat u daarna nog andere professionals zoals een schilder en/of stukadoor nodig heeft voor overige herstelwerkzaamheden. Wanneer er sprake is van dakraam lekkage rond een oud dakraam, is het vaak verstandiger om voor vervanging in plaats van reparatie te kiezen. Wacht u daar dan ook niet te lang mee. ACDak.nl voorziet u graag van vrijblijvend advies.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form