Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

Dakschot vervangen

Een oud of beschadigd dakbeschot vervangen

Het dakbeschot betreft de onderste laag van het dak, die het dichtst tegen uw woning aanligt. Dit onderdeel van het dak is om verschillende redenen van belang. Niet alleen wordt de dakbedekking erop vastgezet, ook sluit het de bovenkant van uw woning af, zodat er een prettig binnenklimaat gecreëerd kan worden. Bovendien maakt het de gehele dakconstructie steviger én beschermt het tegen het binnendringen van ongedierte. Is er in uw woning sprake van een verouderd dakbeschot of zelfs rot? Dan wordt het tijd een professionele dakdekker in te schakelen.

Aanleidingen om het dakbeschot te vervangen

Voor het vervangen van een dakbeschot kunnen verschillende aanleidingen bestaan. Zo kan het zijn dat het huidige dakbeschot verouderd is en aan vervanging toe is, maar ook kan er sprake zijn van lekkage wegens houtrot. Sommige dakbeschotten bevatten asbest. Vanzelfsprekend is het in een dergelijke situatie het verstandigst om deze te laten vervangen door een professional. Wilt u uw dakbeschot laten vervangen, laat u onze dakdekker dan ook eens de staat van de rest van uw dak inspecteren.

Wanneer is het beter om een dakbeschot te vervangen in plaats van te repareren?

Wanneer slechts een klein gedeelte van uw dakbeschot niet meer in de gewenste staat verkeert, is algehele renovatie zonde. Problemen met het dakbeschot kunnen namelijk voortvloeien uit eenvoudige zaken als verschoven dakpannen of kleine scheurtjes in de dakbekleding. Krijgt u last van lekkage omdat het dakbeschot geheel of gedeeltelijk onder houtrot lijdt? Dan zal een reparatie niet afdoende zijn. Het is in ieder geval van belang zo snel mogelijk in te grijpen wanneer u lekkages constateert.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Heeft u vragen over onze diensten?

Neem dan direct contact op met één van onze dakdekkers. We geven u graag persoonlijk advies op maat.

Laat ons uw dak gratis inspecteren

Tijdens een dakinspectie controleert onze dakspecialist het dak op de belangrijkste aandachtspunten.

Direct Bellen

085 303 8824

Soorten dakbeschot

Dakbeschot bestaat in twee soorten: staand en liggend. De eerste is verticaal aangebracht en de tweede horizontaal. Liggend dakbeschot wordt vooral bij leien dakbedekking toegepast, staand dakbeschot juist bij de andere soorten dakbedekking. Ook kan er gewerkt worden met uiteenlopende materialen. Doorgaans past men hout toe, waarbij vuren en douglas hout wegens hun sterkte en weersbestendigheid het vaakst worden gebruikt. Douglas hout heeft een wat gelere kleur en minder noesten. Ook is het iets duurzamer dan vuren. Echter is dat verschil minimaal.

Uw dakbeschot vervangen als investering voor de toekomst

Merkt u dat uw dakbeschot is verouderd of beschadigd, dan is het zaak hier door een professional te laten kijken om grotere problemen in de toekomst te voorkomen. Ook wanneer u naar manieren zoekt om op de maandelijkse energiekosten te kunnen besparen, is het verstandig om vervanging van het dakbeschot te overwegen. Door uw oude dakbeschot te vervangen, raakt uw woning beter geïsoleerd. Zo kunt u het vervangen van uw dakbeschot dus ook zien als een investering die u reeds op de korte termijn terugverdient.

Een professional inschakelen

Wanneer u voornemens bent uw dakbeschot te laten vervangen, kunt u hiervoor de professionals van ACDak.nl inschakelen. Indien gewenst, kunnen wij ook de staat van de rest van uw dak onder de loep nemen. Bijvoorbeeld om de kwaliteit van de dakpannen na te gaan. En wilt u uw dakbeschot vervangen om energie te kunnen besparen? Overlegt u met onze specialist dan ook eens over de mogelijkheden om de isolatie te verbeteren. ACDak.nl voorziet u graag van een antwoord op al uw vragen.

Neem direct contact op voor advies op maat

Vraag direct vrijblijvend advies bij ons aan. Op werkdagen proberen wij uw vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u snel een prijsindicatie hebt voor uw situatie. Vul daarom onderstaand formulier in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur ons een bericht

Vraag direct gratis advies aan

Het herstellen van scheuren en barsten

Wilt u de bovenplaat van uw schoorsteen laten vernieuwen? Dit proces start allereerst met het verwijderen van alle elementen die zich in de scheuren en barsten hebben opgehoopt. Dit gebeurt met een hogedrukreiniger of een staalborstel die alle hoekjes bereikt. Ook vervanging van de loodflappen is onontbeerlijk. Vervolgens worden scheuren en barsten met mortel opgevuld. Mortel kent u wellicht ook wel onder de naam specie. Het belangrijkste bindmiddel dat het bevat, is cement, eventueel in combinatie met kalk.

Het verwijderen en opnieuw bevestigen van losse deeltjes

Wanneer we de bovenplaat van een schoorsteen vernieuwen, komen wij ook niet zelden losse deeltjes tegen. Wanneer deze verwijderd worden, laten deze relatief diepe inkepingen in de bovenplaat achter. Om te garanderen dat de bovenplaat na de reparatie volledig waterdicht is, worden deze plekken eerst bewerkt met cement, alvorens de mortel wordt aangebracht. Zo kunt u er zeker van zijn dat u na ons bezoek geen problemen met vocht meer zult ondervinden.

Het aanbrengen van een nieuwe coating

Een extra coating zorgt nog eens voor extra zekerheid op het gebied van waterdichtheid. Het aanbrengen van een dergelijke coating noemen we ook wel impregneren. Coatings bestaan in verschillende soorten: op basis van bitumen, rubber of MS polymeer. Wat alle soorten gemeen hebben, zijn hun UV-werende en weersbestendige eigenschappen. Coatings hebben een zekere mate van elasticiteit en gaan gemiddeld wel twee decennia mee. Bij het vernieuwen van de bovenplaat van uw schoorsteen is dit dus een element dat niet mag ontbreken.

Neem direct contact op voor advies op maat

Vraag direct vrijblijvend advies bij ons aan. Op werkdagen proberen wij uw vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u snel een prijsindicatie hebt voor uw situatie. Vul daarom onderstaand formulier in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur ons een bericht

Vraag direct gratis advies aan

Onze zekerheden

N

Betrouwbaar

We geven oprecht advies zowel voor, tijdens als na het project. We gaan voor 100% klantentevredenheid. Heeft u dus nog vragen? Stel deze dan direct.

N

15 jaar ervaring

Wij zijn als dakdekkers al meer dan 15 jaar actief op het aller hoogste niveau. Geen klus is ons te gek en we hebben op elke situatie een passende oplossing.

N

Kwaliteitsgarantie

Wanneer afspraken zijn gemaakt doen we er alles aan om aan de verwachtingen te voldoen. Daarom geven we op al onze werkzaamheden een goede garantie

Wij zijn AC Dak B.V.

Is het tijd voor onderhoud of reparatie aan uw dak? Of bent u op zoek naar een partner met jarenlange ervaring in nieuwbouw en renovatie? Dan is uw project bij AC Dak in goede handen. De beste zelfs, want wij zijn een betrouwbaar bedrijf met klantentevredenheid en kwaliteit als prioriteit. Wij zijn werkzaam in grote delen van Nederland, voor zowel de zakelijke klant als de particulier. Meer weten over AC Dak? Wij vertellen u graag meer over onze kennis en ervaring in een persoonlijk adviesgesprek.

Neem direct contact met ons op voor advies op maat

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form