Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

Dakbeschot vervangen

Offerte nodig?

1 + 7 =

Een oud of beschadigd dakbeschot vervangen

jul 20, 2021

Het dakbeschot betreft de onderste laag van het dak, die het dichtst tegen uw woning aanligt. Dit onderdeel van het dak is om verschillende redenen van belang. Niet alleen wordt de dakbedekking erop vastgezet, ook sluit het de bovenkant van uw woning af, zodat er een prettig binnenklimaat gecreëerd kan worden. Bovendien maakt het de gehele dakconstructie steviger én beschermt het tegen het binnendringen van ongedierte. Is er in uw woning sprake van een verouderd dakbeschot of zelfs rot? Dan wordt het tijd een professionele dakdekker in te schakelen.

Aanleidingen om het dakbeschot te vervangen

Voor het vervangen van een dakbeschot kunnen verschillende aanleidingen bestaan. Zo kan het zijn dat het huidige dakbeschot verouderd is en aan vervanging toe is, maar ook kan er sprake zijn van lekkage wegens houtrot. Sommige dakbeschotten bevatten asbest. Vanzelfsprekend is het in een dergelijke situatie het verstandigst om deze te laten vervangen door een professional. Wilt u uw dakbeschot laten vervangen, laat u onze dakdekker dan ook eens de staat van de rest van uw dak inspecteren.

Dakbeschot vervangen

Wij hadden begin deze week lekkage gekregen, doordat ons platte dak zodanig verouderd was. Ik heb toen contact opgenomen met ACDak. Ik werd erg snel teruggebeld en ze konden dezelfde dag nog terecht om te komen kijken! Vervolgens een nette offerte gekregen met de mededeling dat ze het dak 2 dagen later al zouden kunnen repareren. Heel fijn dus!

Ze waren steeds op tijd of belden vantevoren dat ze iets later konden zijn. Het zijn nette en professionele mensen die goed werk leveren. Het dak ziet er weer top uit! Voortaan als wij iets met ons dak hebben zullen we hen contacteren.

Angela Meijer

Wanneer is het beter om een dakbeschot te vervangen in plaats van te repareren?

Wanneer slechts een klein gedeelte van uw dakbeschot niet meer in de gewenste staat verkeert, is algehele renovatie zonde. Problemen met het dakbeschot kunnen namelijk voortvloeien uit eenvoudige zaken als verschoven dakpannen of kleine scheurtjes in de dakbekleding. Krijgt u last van lekkage omdat het dakbeschot geheel of gedeeltelijk onder houtrot lijdt? Dan zal een reparatie niet afdoende zijn. Het is in ieder geval van belang zo snel mogelijk in te grijpen wanneer u lekkages constateert.

Dakbeschot vervangen

Soorten dakbeschot

Dakbeschot bestaat in twee soorten: staand en liggend. De eerste is verticaal aangebracht en de tweede horizontaal. Liggend dakbeschot wordt vooral bij leien dakbedekking toegepast, staand dakbeschot juist bij de andere soorten dakbedekking. Ook kan er gewerkt worden met uiteenlopende materialen. Doorgaans past men hout toe, waarbij vuren en douglas hout wegens hun sterkte en weersbestendigheid het vaakst worden gebruikt. Douglas hout heeft een wat gelere kleur en minder noesten. Ook is het iets duurzamer dan vuren. Echter is dat verschil minimaal.

Uw dakbeschot vervangen als investering voor de toekomst

Merkt u dat uw dakbeschot is verouderd of beschadigd, dan is het zaak hier door een professional te laten kijken om grotere problemen in de toekomst te voorkomen. Ook wanneer u naar manieren zoekt om op de maandelijkse energiekosten te kunnen besparen, is het verstandig om vervanging van het dakbeschot te overwegen. Door uw oude dakbeschot te vervangen, raakt uw woning beter geïsoleerd. Zo kunt u het vervangen van uw dakbeschot dus ook zien als een investering die u reeds op de korte termijn terugverdient.

Een professional inschakelen

Wanneer u voornemens bent uw dakbeschot te laten vervangen, kunt u hiervoor de professionals van ACDak.nl inschakelen. Indien gewenst, kunnen wij ook de staat van de rest van uw dak onder de loep nemen. Bijvoorbeeld om de kwaliteit van de dakpannen na te gaan. En wilt u uw dakbeschot vervangen om energie te kunnen besparen? Overlegt u met onze specialist dan ook eens over de mogelijkheden om de isolatie te verbeteren. ACDak.nl voorziet u graag van een antwoord op al uw vragen.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form