Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

Het herstellen van lekkages begint met lekdetectie

Offerte nodig?

14 + 12 =

Het herstellen van lekkages begint met lekdetectie

aug 12, 2021

Aan lekkage aan een plat of hellend dak kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen. Onze dakdekker bepaalt zijn werkwijze aan de hand van de exacte aanleiding en de toegepaste materialen. De allereerste stap binnen dat proces is de lekdetectie. Dit lijkt makkelijker dan het is. De lekkage manifesteert zich namelijk lang niet altijd op de plaats waar de originele lekkage zich daadwerkelijk bevindt. Deze kan zelfs wel meters verder liggen. Na een grondige lekdetectie adviseren we u over de toe te passen aanpak. 

Opsporing van de lekkage zonder hak- en breekwerk

Voor het kunnen uitvoeren van een grondige lekdetectie is gedegen kennis van dakconstructies en aangrenzende bouwconstructies nodig. Daarom is het van belang hiervoor zo snel mogelijk een specialist in te schakelen. Ten behoeve van lekdetectie kunnen wij uiteenlopende technieken toepassen, zonder dat daar ook maar enig hak- en breekwerk bij komt kijken. Na het constateren van de bron van het lek, kan onze dakdekker gericht aan de slag met het herstellen van de lekkage. Daarbij streeft ACDak.nl altijd naar honderd procent klanttevredenheid.

Het herstellen van lekkages begint met lekdetectie

Wij hadden begin deze week lekkage gekregen, doordat ons platte dak zodanig verouderd was. Ik heb toen contact opgenomen met ACDak. Ik werd erg snel teruggebeld en ze konden dezelfde dag nog terecht om te komen kijken! Vervolgens een nette offerte gekregen met de mededeling dat ze het dak 2 dagen later al zouden kunnen repareren. Heel fijn dus!

Ze waren steeds op tijd of belden vantevoren dat ze iets later konden zijn. Het zijn nette en professionele mensen die goed werk leveren. Het dak ziet er weer top uit! Voortaan als wij iets met ons dak hebben zullen we hen contacteren.

Angela Meijer

De rooktest

Een van de technieken ten behoeve van lekdetectie is de rooktest. Hierbij wordt rook onder de dakbedekking geblazen en wordt gekeken waar deze er aan de buitenzijde weer uit komt. Deze vindt namelijk vanzelf zijn weg om via de lekkageplaats naar buiten te stromen. De techniek is zeer effectief, zelfs wanneer er sprake is van slechts zeer kleine lekkages. Wel dient er hiervoor een klein gaatje in het plafond te worden gemaakt. De rooktest wordt veelvuldig ingezet bij platte daken, aangezien de techniek bij uitstek geschikt is voor bitumen dakbedekking.

Het herstellen van lekkages begint met lekdetectie

De kleurstofanalyse

Ook de kleurstofanalyse kan gebruikt worden voor het exact in kaart brengen van een daklekkage. Er worden dan diverse kleurstoffen op het dak aangebracht. Zodra deze door het hemelwater worden meegevoerd, verandert de kleur van het vocht bij dat lek. We kunnen dan ongeveer constateren waar het lek zich bevindt. Omdat deze techniek geen uiterste precisie kent, gebruiken we hem doorgaans in combinatie met andere lekdetectie methoden, zoals een infraroodcamera.

De infraroodcamera

Deze infraroodcamera, met zijn kleine en wendbare kop, wordt ingezet voor een zogeheten thermografiemeting. De inzet van deze methode kan leiden tot een flinke besparing op de herstelkosten, aangezien de camera zeer specifiek vastlegt. Zo kan er een plaatselijke reparatie worden uitgevoerd en kan tevens de hinder van de herstelwerkzaamheden zo beperkt mogelijk blijven. Gebreken kunnen middels deze camera zoals bij platte als licht hellende daken worden vastgesteld. U ontvangt van ons uiteraard een uitgebreide schriftelijke rapportage.

Lekdetectie en herstel van de lekkage door ACDak B.V.

Neemt u bij daklekkage zo snel mogelijk contact op met ACDak B.V. Bij ons bent u aan het juiste adres voor zowel lekdetectie als het herstel van de lekkage. Zo heeft u één aanspreekpunt en verlopen de werkzaamheden soepel en snel. We voeren de herstelwerkzaamheden snel en efficiënt voor u uit, zonder dat u daar de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Ondertussen kunt u nagaan of de gevolgen van de lekkage door uw verzekeraar worden vergoed. Wanneer storm de aanleiding was, is dit vaak het geval.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form