Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

Kosten besparen door uw dak te isoleren

Offerte nodig?

13 + 8 =

Kosten besparen door uw dak te isoleren

jul 20, 2021

Een goede dakisolatie voorkomt dat u een groot deel van de door u gestookte warmte kwijtraakt. Aangezien warmte naar boven trekt, kan het verlies al gauw flink oplopen. Door uw dak te isoleren kunt u, zo blijkt uit herhaaldelijk onderzoek, tot wel dertig procent op uw energiekosten besparen. Door minder te stoken, wordt ook uw impact op het milieu nog eens kleiner. Dakisolatie is dus een verstandige investering. Laat u uw dak door een professionele dakdekker als ACDak.nl isoleren, dan kunt u ervan uitgaan dat deze minimaal 25 jaar meegaat.

Redenen om te besluiten uw dak te laten isoleren

Niet alleen de besparing op de stookkosten vormt aanleiding voor het isoleren van een dak. Isolatie zorgt er ook voor dat het binnenklimaat in uw woning verbetert en dat de bovenste verdieping een leefruimte wordt waar het comfortabel vertoeven is. De temperatuur blijft constanter en de kans op koude luchtstromingen wordt aanzienlijk teruggedrongen. Bovendien houdt dakisolatie de warmte in de zomermaanden beter buiten. ACDak.nl voert isolatie van zowel platte als hellende daken uit.

Kosten besparen door uw dak te isoleren

Wij hadden begin deze week lekkage gekregen, doordat ons platte dak zodanig verouderd was. Ik heb toen contact opgenomen met ACDak. Ik werd erg snel teruggebeld en ze konden dezelfde dag nog terecht om te komen kijken! Vervolgens een nette offerte gekregen met de mededeling dat ze het dak 2 dagen later al zouden kunnen repareren. Heel fijn dus!

Ze waren steeds op tijd of belden vantevoren dat ze iets later konden zijn. Het zijn nette en professionele mensen die goed werk leveren. Het dak ziet er weer top uit! Voortaan als wij iets met ons dak hebben zullen we hen contacteren.

Angela Meijer

Een hellend dak isoleren

Een hellend dak isoleren kan middels het gebruik van diverse soorten isolatie. Niet zelden verdient glaswol de voorkeur vanwege zijn thermische isolatie én geluidsisolatie. Ook isolatieplaten worden vaak toegepast. Het isoleren van een hellend dak wordt echter alleen aangeraden wanneer u de zolder gebruikt of voornemens bent deze te gaan gebruiken. Is dat niet uw bedoeling, dan is het isoleren van uw zoldervloer een verstandigere beslissing. Dit houdt het de te verwarmen oppervlakte van uw woning beperkt.

Kosten besparen door uw dak te isoleren

Het herstellen van scheuren en barsten

Wilt u de bovenplaat van uw schoorsteen laten vernieuwen? Dit proces start allereerst met het verwijderen van alle elementen die zich in de scheuren en barsten hebben opgehoopt. Dit gebeurt met een hogedrukreiniger of een staalborstel die alle hoekjes bereikt. Ook vervanging van de loodflappen is onontbeerlijk. Vervolgens worden scheuren en barsten met mortel opgevuld. Mortel kent u wellicht ook wel onder de naam specie. Het belangrijkste bindmiddel dat het bevat, is cement, eventueel in combinatie met kalk.

Een hellend dak langs binnen of buiten isoleren

Een dak kunt u zowel langs binnen als langs buiten isoleren. Besluit u uw dak langs binnen te isoleren, dan kiest u voor de maximaal effectieve methode ten behoeve van het voorkomen van vochtproblemen. Echter blijft de binnenkant van uw woning niet onaangetast en verliest u hiermee wat ruimte op zolder. Dakisolatie langs buiten gaat gepaard met werkzaamheden van grotere omvang, maar daar staat tegenover dat u wat ruimte betreft geen millimeter verliest en dat u minder risico loopt op koudebruggen.

Een plat dak isoleren

Ook het isoleren van een plat dak kan zowel langs binnen (koud plat dak) als langs buiten (warm plat dak) gebeuren. Het te gebruiken isolatiemateriaal is voornamelijk afhankelijk van de methode die zal worden toegepast. In het geval van een plat dak verdient isolatie langs buiten regelmatig de voorkeur. Ook de draagconstructie wordt dan namelijk geïsoleerd, waardoor het dak als een ware warmtebuffer voor uw woning fungeert. Is een warm dak niet mogelijk, dan kiest men voor isolatie langs binnen. Deze bevindt zich dan tussen de balken van de dakconstructie.

Een plat dat isoleren dat dienstdoet als dakterras

Wanneer u over een plat dak beschikt en u wilt dit isoleren, dan bestaat er nog een derde optie: het aanbrengen van isolatie boven op de dakbedekking. Hiervoor wordt gekozen wanneer een plat dak als dakterras fungeert, of wanneer hier om een andere reden regelmatig overheen wordt gelopen. Wanneer isolatie op bestaande dakbedekking wordt aangebracht, spreekt men ook wel van een omgekeerd dak. Op deze manier een dak isoleren is snel en levert een kwalitatief hoogwaardig resultaat op.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form