Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

Last van vogels onder het dak

Wat te doen wanneer u last heeft van vogels op het dak?

Vogels zijn verzot op daken. Ze kunnen er warm en beschut zitten en er veilig hun nestje bouwen. Voor de gevederde diertjes een ideale gelegenheid, maar u als woningbezitter zult daar minder enthousiast over zijn. Wanneer u last heeft van vogels onder het dak, kan dit namelijk schade opleveren. Wacht u dus niet al te lang met contact opnemen met ACDak.nl. Vogels kunnen zich op verschillende plekken in uw dak nestelen. De manier waarop onze professionals te werk gaan, wordt bepaald door de exacte locatie van het vogelnest.

Een vogelnest onder de dakpannen

Net als wij zitten ook vogels graag beschut. Een van de favoriete plekjes van vogels zijn de dakpannen, voornamelijk tussen de kieren van de onderste rij. Hier kunnen vogels flink wat schade toebrengen. Ze pikken aan de isolatie of het dakbeschot zodat ze daar hun nestje kunnen bouwen. Niet alleen kan dit leiden tot lekkages, ook hopen zich er veel vogelpoep en ander vuil op.

Een vogelnest in de dakgoot

Ook de dakgoot zien veel vogels als een ideale plek om hun stulpje te bouwen. De takjes, bladeren en andere voorwerpen die zij gebruiken voor de bouw van hun nest, kunnen in uw dakgoot echter voor flinke verstoppingen zorgen. Het regenwater kan zo niet goed worden afgevoerd, waardoor de dakgoot overloopt en zo schade aan het dak of de gevel tot gevolg kan hebben. Onze professionals van ACDak.nl verhelpen het probleem graag en vertellen u hoe u dit een eventuele volgende keer kunt herkennen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Heeft u vragen over onze diensten?

Neem dan direct contact op met één van onze dakdekkers. We geven u graag persoonlijk advies op maat.

Laat ons uw dak gratis inspecteren

Tijdens een dakinspectie controleert onze dakspecialist het dak op de belangrijkste aandachtspunten.

Direct Bellen

085 303 8824

Een vogelnest in de schoorsteen

Behalve de dakpannen en de dakgoot biedt ook de schoorsteen een fijn plekje voor vogels die hun nestje willen bouwen. Ondanks het schattige plaatje kan dit niet alleen tot waterschade, maar zelfs tot gevaarlijke situaties leiden. Takjes en andere materialen kunnen, wanneer de schoorsteen in werking is, in brand vliegen en zo een schoorsteenbrand tot gevolg hebben. Wanneer zich veel materiaal in de schoorsteen bevindt, kan deze verstopt raken en tot koolmonoxidevergiftiging leiden. Om die reden is het ook zeer belangrijk uw schoorsteen elk jaar vóór de winterperiode te laten vegen.

Een vogelnest onder de zonnepanelen

Sinds de toenemende populariteit van zonnepanelen zijn er ook voor de vogels meer mogelijkheden ontstaan voor nestbouw. Tussen uw dak en de zonnepanelen bevindt zich namelijk een ruimte. Deze is bedoeld ter ventilatie, maar daar hebben vogels uiteraard geen boodschap aan. Wanneer zij hun nest onder de zonnepanelen bouwen, wordt de ventilatie bemoeilijkt, wat gevolgen heeft voor het functioneren en de levensduur van de zonnepanelen. Ook leidt de ophoping van vuil tot een aanzienlijk lagere energieopbrengst.

Het verwijderen van vogelnesten

Wilt u vogelnesten rond uw dak laten verwijderen wegens de problemen die deze opleveren of in de toekomst mogelijk veroorzaken? Neemt u dan contact op met ACDak.nl. Belangrijk is het om te weten dat vogelnesten tijdens de broeiperiode volgens de Wet Natuurbescherming niet verwijderd mogen worden. Daarom dienen wij eerst altijd na te gaan of zich nog vogels op het nest bevinden. We informeren u ook graag over maatregelen die u kunt treffen om te voorkomen dat vogels zich (weer) onder uw dak gaan nestelen, zoals dakgootbescherming en schoorsteenkappen.

Neem direct contact op voor advies op maat

Vraag direct vrijblijvend advies bij ons aan. Op werkdagen proberen wij uw vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u snel een prijsindicatie hebt voor uw situatie. Vul daarom onderstaand formulier in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur ons een bericht

11 + 14 =

Vraag direct gratis advies aan

11 + 11 =

Onze zekerheden

N

Betrouwbaar

We geven oprecht advies zowel voor, tijdens als na het project. We gaan voor 100% klantentevredenheid. Heeft u dus nog vragen? Stel deze dan direct.

N

15 jaar ervaring

Wij zijn als dakdekkers al meer dan 15 jaar actief op het aller hoogste niveau. Geen klus is ons te gek en we hebben op elke situatie een passende oplossing.

N

Kwaliteitsgarantie

Wanneer afspraken zijn gemaakt doen we er alles aan om aan de verwachtingen te voldoen. Daarom geven we op al onze werkzaamheden een goede garantie

Wij zijn AC Dak B.V.

Is het tijd voor onderhoud of reparatie aan uw dak? Of bent u op zoek naar een partner met jarenlange ervaring in nieuwbouw en renovatie? Dan is uw project bij AC Dak in goede handen. De beste zelfs, want wij zijn een betrouwbaar bedrijf met klantentevredenheid en kwaliteit als prioriteit. Wij zijn werkzaam in grote delen van Nederland, voor zowel de zakelijke klant als de particulier. Meer weten over AC Dak? Wij vertellen u graag meer over onze kennis en ervaring in een persoonlijk adviesgesprek.

Neem direct contact met ons op voor advies op maat

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form