Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

Last van vogels onder het dak

Offerte nodig?

12 + 2 =

Wat te doen wanneer u last heeft van vogels op het dak?

aug 12, 2021

Vogels zijn verzot op daken. Ze kunnen er warm en beschut zitten en er veilig hun nestje bouwen. Voor de gevederde diertjes een ideale gelegenheid, maar u als woningbezitter zult daar minder enthousiast over zijn. Wanneer u last heeft van vogels onder het dak, kan dit namelijk schade opleveren. Wacht u dus niet al te lang met contact opnemen met ACDak.nl. Vogels kunnen zich op verschillende plekken in uw dak nestelen. De manier waarop onze professionals te werk gaan, wordt bepaald door de exacte locatie van het vogelnest.

Een vogelnest onder de dakpannen

Net als wij zitten ook vogels graag beschut. Een van de favoriete plekjes van vogels zijn de dakpannen, voornamelijk tussen de kieren van de onderste rij. Hier kunnen vogels flink wat schade toebrengen. Ze pikken aan de isolatie of het dakbeschot zodat ze daar hun nestje kunnen bouwen. Niet alleen kan dit leiden tot lekkages, ook hopen zich er veel vogelpoep en ander vuil op.

Last van vogels onder het dak

Wij hadden begin deze week lekkage gekregen, doordat ons platte dak zodanig verouderd was. Ik heb toen contact opgenomen met ACDak. Ik werd erg snel teruggebeld en ze konden dezelfde dag nog terecht om te komen kijken! Vervolgens een nette offerte gekregen met de mededeling dat ze het dak 2 dagen later al zouden kunnen repareren. Heel fijn dus!

Ze waren steeds op tijd of belden vantevoren dat ze iets later konden zijn. Het zijn nette en professionele mensen die goed werk leveren. Het dak ziet er weer top uit! Voortaan als wij iets met ons dak hebben zullen we hen contacteren.

Angela Meijer

Een vogelnest in de dakgoot

Ook de dakgoot zien veel vogels als een ideale plek om hun stulpje te bouwen. De takjes, bladeren en andere voorwerpen die zij gebruiken voor de bouw van hun nest, kunnen in uw dakgoot echter voor flinke verstoppingen zorgen. Het regenwater kan zo niet goed worden afgevoerd, waardoor de dakgoot overloopt en zo schade aan het dak of de gevel tot gevolg kan hebben. Onze professionals van ACDak.nl verhelpen het probleem graag en vertellen u hoe u dit een eventuele volgende keer kunt herkennen.

Last van vogels onder het dak

Een vogelnest in de schoorsteen

Behalve de dakpannen en de dakgoot biedt ook de schoorsteen een fijn plekje voor vogels die hun nestje willen bouwen. Ondanks het schattige plaatje kan dit niet alleen tot waterschade, maar zelfs tot gevaarlijke situaties leiden. Takjes en andere materialen kunnen, wanneer de schoorsteen in werking is, in brand vliegen en zo een schoorsteenbrand tot gevolg hebben. Wanneer zich veel materiaal in de schoorsteen bevindt, kan deze verstopt raken en tot koolmonoxidevergiftiging leiden. Om die reden is het ook zeer belangrijk uw schoorsteen elk jaar vóór de winterperiode te laten vegen.

Een vogelnest onder de zonnepanelen

Sinds de toenemende populariteit van zonnepanelen zijn er ook voor de vogels meer mogelijkheden ontstaan voor nestbouw. Tussen uw dak en de zonnepanelen bevindt zich namelijk een ruimte. Deze is bedoeld ter ventilatie, maar daar hebben vogels uiteraard geen boodschap aan. Wanneer zij hun nest onder de zonnepanelen bouwen, wordt de ventilatie bemoeilijkt, wat gevolgen heeft voor het functioneren en de levensduur van de zonnepanelen. Ook leidt de ophoping van vuil tot een aanzienlijk lagere energieopbrengst.

Het verwijderen van vogelnesten

Wilt u vogelnesten rond uw dak laten verwijderen wegens de problemen die deze opleveren of in de toekomst mogelijk veroorzaken? Neemt u dan contact op met ACDak.nl. Belangrijk is het om te weten dat vogelnesten tijdens de broeiperiode volgens de Wet Natuurbescherming niet verwijderd mogen worden. Daarom dienen wij eerst altijd na te gaan of zich nog vogels op het nest bevinden. We informeren u ook graag over maatregelen die u kunt treffen om te voorkomen dat vogels zich (weer) onder uw dak gaan nestelen, zoals dakgootbescherming en schoorsteenkappen.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form