Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

Lood vernieuwen

Loodrenovatie

Het lood op uw dak vernieuwen

Dakbedekking en andere dakonderdelen worden van uiteenlopende materialen vervaardigd. Van lood vervaardigde loodslabben zijn er daar één van. Lood is een zwaar materiaal en helpt lekkages voorkomen. De slabben dienen voor het realiseren van een waterdichte overgang, bijvoorbeeld tussen het dakkapel en de dakpannen of tussen de gevel en een plat dak. Doordat lood zwaar is, waait het bij storm niet snel op. Loodslabben zorgen er tevens voor dat uw woning beter geïsoleerd is. Wanneer dient u echter het lood te vernieuwen?

De levensduur van loodslabben

Lekkages ontstaan niet zelden wegens een slechte aansluiting van loodslabben of slijtage van het materiaal. Ook verliest lood zijn kracht met het verstrijken van de tijd. Hemelwater vindt zo, zeker onder invloed van sterke wind, zijn weg naar binnen. Wanneer het eind van de levensduur van dit materiaal is bereikt, kan het lekkages dan ook niet meer voorkomen. Zorgt u er dus voor, dat u het materiaal op tijd laat vervangen. Lood vernieuwen is geen klus die regelmatig dient te gebeuren. Gemiddeld ligt daklood zo’n dertig tot veertig jaar op een dak voordat het aan vernieuwing toe is.

Het oxideren van lood en de invloed op de uitstraling van uw dak

Behalve een slechte aansluiting van de loodslabben en slijtage van het materiaal kan er ook sprake zijn van oxidatie. Lood is goed bestand tegen corrosie, omdat het een zilvergrijze oxidatielaag ontwikkelt. Dit leidt niet per se tot lekkage, maar gedurende deze periode van oxidatievorming kan er wel sprake zijn van een witachtige laag die duidelijk zichtbaar is en uw dak ontsiert. Het kan ook streepvorming veroorzaken. Wilt u dit voorkomen, dan laat u het lood behandelen met patineerolie. Onze dakdekkers vertellen u hier graag meer over.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Heeft u vragen over onze diensten?

Neem dan direct contact op met één van onze dakdekkers. We geven u graag persoonlijk advies op maat.

Laat ons uw dak gratis inspecteren

Tijdens een dakinspectie controleert onze dakspecialist het dak op de belangrijkste aandachtspunten.

Direct Bellen

085 303 8824

Methoden om het lood te vernieuwen

Het verwijderen van loodslabben is een eenvoudige klus, maar het opnieuw aanbrengen ervan luistert nauwer. Is het lood op uw dak aan vervanging toe, dan kunnen onze dakdekkers op twee manieren te werk gaan. Zo is het mogelijk het lood tot op het binnenblad te vervangen. Deze methode wordt vaak bij aanbouwen met platte daken gebruikt. Een vaker toegepaste en ook goedkopere methode is het afsnijden van het oude lood en het uitfrezen van de lintvoeg. Daarna wordt het nieuwe lood aangebracht. Deze methode wordt ook vrijwel altijd bij schoorstenen gebruikt. De best toe te passen methode is situatieafhankelijk.

Lood op uw dak laten vernieuwen door een ervaren professional

Alhoewel het vernieuwen van lood niet tot de meest ingewikkelde dakwerkzaamheden behoort, neemt dit niet weg dat het een nauwkeurige klus is die u het beste door een ervaren dakdekker kunt laten uitvoeren. Wellicht heeft u reeds geprobeerd de loodslab te repareren, maar vervanging is doorgaans de beste oplossing. Het vervangen van lood is vakwerk dat, mits op de juiste manier uitgevoerd, zeer sterk bijdraagt aan de duurzaamheid van uw woning. Wilt u het lood laten vernieuwen? Aarzelt u dan niet om contact op te nemen met ACDak B.V.

Neem direct contact op voor advies op maat

Vraag direct vrijblijvend advies bij ons aan. Op werkdagen proberen wij uw vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u snel een prijsindicatie hebt voor uw situatie. Vul daarom onderstaand formulier in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur ons een bericht

5 + 3 =

Vraag direct gratis advies aan

7 + 15 =

Onze zekerheden

N

Betrouwbaar

We geven oprecht advies zowel voor, tijdens als na het project. We gaan voor 100% klantentevredenheid. Heeft u dus nog vragen? Stel deze dan direct.

N

15 jaar ervaring

Wij zijn als dakdekkers al meer dan 15 jaar actief op het aller hoogste niveau. Geen klus is ons te gek en we hebben op elke situatie een passende oplossing.

N

Kwaliteitsgarantie

Wanneer afspraken zijn gemaakt doen we er alles aan om aan de verwachtingen te voldoen. Daarom geven we op al onze werkzaamheden een goede garantie

Wij zijn AC Dak B.V.

Is het tijd voor onderhoud of reparatie aan uw dak? Of bent u op zoek naar een partner met jarenlange ervaring in nieuwbouw en renovatie? Dan is uw project bij AC Dak in goede handen. De beste zelfs, want wij zijn een betrouwbaar bedrijf met klantentevredenheid en kwaliteit als prioriteit. Wij zijn werkzaam in grote delen van Nederland, voor zowel de zakelijke klant als de particulier. Meer weten over AC Dak? Wij vertellen u graag meer over onze kennis en ervaring in een persoonlijk adviesgesprek.

Neem direct contact met ons op voor advies op maat

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form