Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

Nokvorsten vervangen

Dakonderhoud nokvorsten-vast-zetten

Het vervangen van de nokvorsten

Nokvorsten zijn de halfronde dakpannen die op de nok van uw dak gelegen zijn. Hun functie is het afsluiten van de twee helften en het hiermee waterdicht behouden van het dak. Nokvorsten worden ook wel dakvorsten of nokpannen genoemd. Wanneer nokvorsten niet meer op de juiste positie liggen of poreus zijn geraakt, treedt er lekkage op. Wanneer u vocht aan de binnenkant van uw woning constateert, is er vaak al lang sprake van het probleem. In veel gevallen kunnen de nokvorsten worden gerepareerd, maar soms is een renovatie noodzakelijk.

Hoe kunnen nokvorsten lekkage veroorzaken?

Woont u in een wat oudere woning, dan zullen de nokvorsten ooit met cement of specie bevestigd zijn. Dit kan in de loop der tijd poreus raken, waardoor de nokvorsten los komen te liggen en lekkage optreedt. Ook kan het zijn, dat de nokvorsten zelf beschadigd zijn geraakt als gevolg van weersomstandigheden zoals hagel. Het herstellen van de verbinding tussen de nokvorsten en het dak is dan niet afdoende om het probleem aan te pakken. Wanneer de nokvorsten moeten worden vervangen, spreken we van een nokvorsten renovatie.

Een dakinspectie brengt de staat van de dakvorsten nauwkeurig in kaart

Vermoedt u een probleem met de nokvorsten van uw dak, schakelt u dan de vakmannen van ACDak B.V. in. Voorafgaand aan een bezoek is het erg lastig om hieromtrent een prijsopgaaf te geven. Middels een nauwkeurige dakinspectie kunnen wij echter constateren wat de staat van de nokvorsten zijn en welke herstelwerkzaamheden er noodzakelijk zijn. Uit de dakinspectie kunnen bovendien nog andere (kleine) problemen geconstateerd worden die voor u tot nu toe niet zichtbaar waren.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Heeft u vragen over onze diensten?

Neem dan direct contact op met één van onze dakdekkers. We geven u graag persoonlijk advies op maat.

Laat ons uw dak gratis inspecteren

Tijdens een dakinspectie controleert onze dakspecialist het dak op de belangrijkste aandachtspunten.

Direct Bellen

085 303 8824

Hoe gaat vervanging in zijn werk?

Constateert onze dakdekker dat de nokvorsten in dusdanige staat verkeren, dat zij niet meer gerepareerd kunnen worden, dan is het noodzakelijk deze te vervangen. Wij zullen vervolgens de oude nokvorsten verwijderen, net als de aangrenzende pannen aan de voor- en achterzijde. In een volgende stap worden nieuwe dakpannen en nokvorsten gelegd. De laatste worden vervolgens stevig vastgezet. Met welk materiaal dit gebeurt, is situatieafhankelijk. Het vervangen van nokvorsten is iets waarmee wij met grote regelmaat te maken krijgen.

Het verlengen van de levensduur van de nokvorsten

Wanneer onze dakdekker de klus heeft geklaard en uw nokvorsten weer in de gewenste staat verkeren, is het van belang de levensduur ervan zoveel mogelijk te kunnen verlengen. De nokvorsten hebben namelijk flink wat te verduren door alle neerslag, wind en temperatuurwisselingen waarmee ze te maken hebben. Bent u zelf in staat om af en toe vuil, mossen en algen te verwijderen, dan kunt u flink op de kosten besparen. Bent u hier niet ervaren in, laat u dan een periodiek dakonderhoud uitvoeren.

De rest van uw dak

Lekkage wegens beschadigde of verschoven nokvorsten komt vooral voor bij daken van een al wat hogere leeftijd. Na verloop van tijd raakt de uit cement bestaande verbindingslaag namelijk poreus. Wanneer de nokvorsten door een storm zijn verschoven, kan er tevens inmiddels meer schade zijn ontstaan dan nu met het blote oog waarneembaar is. Het is dan ook verstandig om de vakman die bij u op locatie komt direct de rest van de staat van het dak te laten bekijken.

Neem direct contact op voor advies op maat

Vraag direct vrijblijvend advies bij ons aan. Op werkdagen proberen wij uw vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u snel een prijsindicatie hebt voor uw situatie. Vul daarom onderstaand formulier in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur ons een bericht

10 + 7 =

Vraag direct gratis advies aan

6 + 6 =

Onze zekerheden

N

Betrouwbaar

We geven oprecht advies zowel voor, tijdens als na het project. We gaan voor 100% klantentevredenheid. Heeft u dus nog vragen? Stel deze dan direct.

N

15 jaar ervaring

Wij zijn als dakdekkers al meer dan 15 jaar actief op het aller hoogste niveau. Geen klus is ons te gek en we hebben op elke situatie een passende oplossing.

N

Kwaliteitsgarantie

Wanneer afspraken zijn gemaakt doen we er alles aan om aan de verwachtingen te voldoen. Daarom geven we op al onze werkzaamheden een goede garantie

Wij zijn AC Dak B.V.

Is het tijd voor onderhoud of reparatie aan uw dak? Of bent u op zoek naar een partner met jarenlange ervaring in nieuwbouw en renovatie? Dan is uw project bij AC Dak in goede handen. De beste zelfs, want wij zijn een betrouwbaar bedrijf met klantentevredenheid en kwaliteit als prioriteit. Wij zijn werkzaam in grote delen van Nederland, voor zowel de zakelijke klant als de particulier. Meer weten over AC Dak? Wij vertellen u graag meer over onze kennis en ervaring in een persoonlijk adviesgesprek.

Neem direct contact met ons op voor advies op maat

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form