Plat dak herstel

Het herstellen van een plat dak

Het voorzien van een woning van een plat dak gebeurt om verschillende redenen. Niet alleen verkrijgt uw woning daarmee een modern uiterlijk, ook krijgt de wind met dit type dak minder vat op een woning. Niet voor niets worden platte daken dan ook veelvuldig toegepast in regio’s waar veel harde wind voorkomt. De dakbedekking bevindt zich tegen het onderdak. De bedekking kan uit verschillende materialen bestaan. Wanneer deze beschadigd raken of het eind van hun levensduur bereiken, ontstaan er risico’s op lekkage.

Soorten dakbedekking

Aan een plat dak met dakbedekking van roofing kunnen zich twee soorten problemen voordoen: het kan gaan lekken wanneer het het eind van zijn levensduur bereikt, maar ook wanneer de naden tussen de verschillende banen roofing kunnen losraken, waardoor het water wederom zijn weg naar binnen vindt. Bij verreweg de meeste platte daken wordt gebruikt gemaakt van roofing, dat ook wel bekendstaat als bitumen. EPDM, pvc en een groendak zijn andere mogelijkheden. Doorgaans gaat roofing vijfentwintig tot vijfendertig jaar mee.

De kenmerken van bitumen

Het grootste voordeel van roofing is dat het vrij goedkoop is om te laten plaatsen. Ondanks het bestendige karakter van dit materiaal, kan roofing op termijn last krijgen van weersinvloeden en ultraviolette straling. Na verloop van tijd kunnen er scheurtjes en barsten in deze dakbedekking ontstaan. Er wordt dan ook altijd aangeraden om een bitumen dak wegens zijn gevoeligheid niet te belopen als dat niet nodig is. Tevens wordt er een redelijk aantal dakrollen gebruikt, waardoor dit platte dak ook veel naden heeft. Zo wordt het wat gevoeliger voor het insijpelen van water.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Heeft u vragen over onze diensten?

Neem dan direct contact op met één van onze dakdekkers. We geven u graag persoonlijk advies op maat.

Laat ons uw dak gratis inspecteren

Tijdens een dakinspectie controleert onze dakspecialist het dak op de belangrijkste aandachtspunten.

Direct Bellen

085 303 8824

Herstel of renovatie?

Wanneer er sprake is van kleine beschadigingen aan de dakbedekking, kunt u deze wellicht zelf herstellen met een vloeibare coating of een waterdichte dakpasta. Wanneer er grote delen van de roofing zijn versleten, of de beschadigingen van dusdanige aard zijn dat er houtrot is opgetreden, dan dient op het nieuwe dakbeschot roofing te worden geplaatst. Van belang is, om bij het constateren van lekkage zo snel mogelijk te handelen. Wanneer er zich lekkage manifesteert, is dit namelijk een teken dat het probleem al langer aanwezig is.

Het herstellen van een plat dak

Bent u weinig ervaren in het uitvoeren van kleine herstelwerkzaamheden, schakelt u dan de professionals van ACDak B.V. in. Onze dakdekkers krijgen dagelijks te maken met dergelijke herstelwerkzaamheden en lossen het probleem met behulp van een waterdichte dakpasta of vloeibare coating voor u op. Deze laatste kan een coating op PU basis betreffen, maar ook vloeibare bitumen. Die laatste is zeer vergelijkbaar met roofing en eenvoudig aan te brengen. Het kan zelfs gebruikt worden op platte daken met scheuren in de dakbedekking.

Het aanbrengen van nieuwe dakbedekking

Is er sprake van zeer grote beschadigingen of een verouderde dakbedekking, dan zijn dergelijke eenvoudige reparatiewerkzaamheden niet meer voldoende. Onze dakdekkers zullen de lekkageplek in de meeste gevallen voorzien van een nieuw stuk dakbedekking, die over de bestaande laag wordt aangebracht. Laten de buitenranden van het platte dak als gevolg van wind los, dan worden deze vakkundig vastgezet met daktrim. Heeft u vragen over de mogelijkheden om een plat dak te herstellen? Neemt u dan contact op met ACDak B.V.

Neem direct contact op voor advies op maat

Vraag direct vrijblijvend advies bij ons aan. Op werkdagen proberen wij uw vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u snel een prijsindicatie hebt voor uw situatie. Vul daarom onderstaand formulier in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur ons een bericht

Vraag direct gratis advies aan

Het herstellen van scheuren en barsten

Wilt u de bovenplaat van uw schoorsteen laten vernieuwen? Dit proces start allereerst met het verwijderen van alle elementen die zich in de scheuren en barsten hebben opgehoopt. Dit gebeurt met een hogedrukreiniger of een staalborstel die alle hoekjes bereikt. Ook vervanging van de loodflappen is onontbeerlijk. Vervolgens worden scheuren en barsten met mortel opgevuld. Mortel kent u wellicht ook wel onder de naam specie. Het belangrijkste bindmiddel dat het bevat, is cement, eventueel in combinatie met kalk.

Het verwijderen en opnieuw bevestigen van losse deeltjes

Wanneer we de bovenplaat van een schoorsteen vernieuwen, komen wij ook niet zelden losse deeltjes tegen. Wanneer deze verwijderd worden, laten deze relatief diepe inkepingen in de bovenplaat achter. Om te garanderen dat de bovenplaat na de reparatie volledig waterdicht is, worden deze plekken eerst bewerkt met cement, alvorens de mortel wordt aangebracht. Zo kunt u er zeker van zijn dat u na ons bezoek geen problemen met vocht meer zult ondervinden.

Het aanbrengen van een nieuwe coating

Een extra coating zorgt nog eens voor extra zekerheid op het gebied van waterdichtheid. Het aanbrengen van een dergelijke coating noemen we ook wel impregneren. Coatings bestaan in verschillende soorten: op basis van bitumen, rubber of MS polymeer. Wat alle soorten gemeen hebben, zijn hun UV-werende en weersbestendige eigenschappen. Coatings hebben een zekere mate van elasticiteit en gaan gemiddeld wel twee decennia mee. Bij het vernieuwen van de bovenplaat van uw schoorsteen is dit dus een element dat niet mag ontbreken.

Neem direct contact op voor advies op maat

Vraag direct vrijblijvend advies bij ons aan. Op werkdagen proberen wij uw vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u snel een prijsindicatie hebt voor uw situatie. Vul daarom onderstaand formulier in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur ons een bericht

Vraag direct gratis advies aan

Onze zekerheden

N

Betrouwbaar

We geven oprecht advies zowel voor, tijdens als na het project. We gaan voor 100% klantentevredenheid. Heeft u dus nog vragen? Stel deze dan direct.

N

15 jaar ervaring

Wij zijn als dakdekkers al meer dan 15 jaar actief op het aller hoogste niveau. Geen klus is ons te gek en we hebben op elke situatie een passende oplossing.

N

Kwaliteitsgarantie

Wanneer afspraken zijn gemaakt doen we er alles aan om aan de verwachtingen te voldoen. Daarom geven we op al onze werkzaamheden een goede garantie

Wij zijn AC Dak B.V.

Is het tijd voor onderhoud of reparatie aan uw dak? Of bent u op zoek naar een partner met jarenlange ervaring in nieuwbouw en renovatie? Dan is uw project bij AC Dak in goede handen. De beste zelfs, want wij zijn een betrouwbaar bedrijf met klantentevredenheid en kwaliteit als prioriteit. Wij zijn werkzaam in grote delen van Nederland, voor zowel de zakelijke klant als de particulier. Meer weten over AC Dak? Wij vertellen u graag meer over onze kennis en ervaring in een persoonlijk adviesgesprek.

Neem direct contact met ons op voor advies op maat

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form