Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

Plat dak isoleren

Dakdekker Platte daken bitumen roofing dakbedekking

Manieren om een plat dak te isoleren

Wanneer u besluit een plat dak te laten isoleren, zal uw wooncomfort aanzienlijk verbeteren. Terwijl in de winter de kou wordt tegengehouden, krijgt de zon in de zomermaanden eveneens minder kans om binnen te dringen. Zo kunt u ook flink besparen op uw energierekening. Een plat dak isoleren kan op verschillende manieren: van binnenuit, van buitenaf of omgekeerd. Deze benamingen hebben te maken met de plaats waar de dakisolatie wordt aangebracht.

Een plat dak isoleren van buitenaf: het warme dak

Wie een plat dak laat isoleren, doet dit doorgaans volgens de zogeheten ‘warme dak’ manier. Dit houdt in dat het isolatiemateriaal aan de bovenzijde van de dragende constructie wordt aangebracht. Zo komen de constructiematerialen ook in de isolatieschil. Door een plat dak van buitenaf te isoleren, wordt het risico op vochtproblemen en scheurtjes minimaal. Ook zijn warme daken veel minder gevoelig voor temperatuurschommelingen. Bovenop de isolatie brengt onze dakdekker nog een waterafstotende laag zoals roofing aan. De isolatie is dus de op een na laatste laag, na de dakbedekking.

Een plat dak isoleren van binnenuit: het koude dak

Het isoleren van een plat dak is met de ‘koude dak’ methode het eenvoudigst. Het isolatiemateriaal wordt dan onder de dakbedekking en het dakbeschot aangebracht. Een minpunt hierbij is dat er materialen worden gebruikt die een iets lagere isolatiewaarde hebben. Vaak wordt er glaswol of steenwol gebruikt bij het isoleren van een plat dak van binnenuit. Een ander punt van aandacht zijn de vochtproblemen die snel optreden bij een koud dak indien de afwerking te wensen overlaat. Laat u isolatie van uw dak dus altijd over aan een professional.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Heeft u vragen over onze diensten?

Neem dan direct contact op met één van onze dakdekkers. We geven u graag persoonlijk advies op maat.

Laat ons uw dak gratis inspecteren

Tijdens een dakinspectie controleert onze dakspecialist het dak op de belangrijkste aandachtspunten.

Direct Bellen

085 303 8824

Gebruikte materialen voor isolatie van buitenaf

Bent u als woningbezitter van plan een plat dak te laten isoleren, dan kunnen er verschillende soorten isolatie worden gebruikt. Elke materiaalsoort heeft zijn eigen voordelen. Uw keuze maakt u op basis van wat voor u het belangrijkst is: duurzaamheid, geluidsisolatie of brandveiligheid bijvoorbeeld. Zo hebben XPS-platen zeer sterke vochtwerende eigenschappen en hebben PIR-platen een hoge isolatiewaarde en brandveiligheid. EPS-platen zijn het best beloopbaar, maar PUR-platen hebben ten opzichte daarvan weer een hogere isolatiewaarde.

Het omgekeerde dak

De meesten van u hebben wel eens gehoord van isolatie middels de ‘koude dak’ of ‘warme dak’ methode. Waar minder mensen bekend mee zijn, is de derde mogelijkheid: het omgekeerde dak. Deze methode passen onze dakdekkers toe wanneer er grind of tegels op een plat dak liggen en is een eenvoudige methode voor bestaande platte daken. Het isolatiemateriaal wordt op de bestaande dakbedekking aangebracht en vervolgens met grind of tegels bedekt, zodat de isolatie niet van plek kan veranderen.

Isolatie van een plat dak laat u het beste aan een professional over

Een plat dak isoleren heeft alleen het beoogde effect wanneer er voor de juiste methode en materialen wordt gekozen. Daarom is het belangrijk om voor dergelijke werkzaamheden een professional in de arm te nemen. ACDak B.V. voorziet u graag van adviezen omtrent dakisolatie en beantwoordt alle vragen die hieromtrent bestaan. Wilt u uw platte dak laten inspecteren en de mogelijkheden in kaart laten brengen? Neemt u dan contact op met ACDak B.V.

Neem direct contact op voor advies op maat

Vraag direct vrijblijvend advies bij ons aan. Op werkdagen proberen wij uw vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u snel een prijsindicatie hebt voor uw situatie. Vul daarom onderstaand formulier in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur ons een bericht

10 + 8 =

Vraag direct gratis advies aan

7 + 10 =

Onze zekerheden

N

Betrouwbaar

We geven oprecht advies zowel voor, tijdens als na het project. We gaan voor 100% klantentevredenheid. Heeft u dus nog vragen? Stel deze dan direct.

N

15 jaar ervaring

Wij zijn als dakdekkers al meer dan 15 jaar actief op het aller hoogste niveau. Geen klus is ons te gek en we hebben op elke situatie een passende oplossing.

N

Kwaliteitsgarantie

Wanneer afspraken zijn gemaakt doen we er alles aan om aan de verwachtingen te voldoen. Daarom geven we op al onze werkzaamheden een goede garantie

Wij zijn AC Dak B.V.

Is het tijd voor onderhoud of reparatie aan uw dak? Of bent u op zoek naar een partner met jarenlange ervaring in nieuwbouw en renovatie? Dan is uw project bij AC Dak in goede handen. De beste zelfs, want wij zijn een betrouwbaar bedrijf met klantentevredenheid en kwaliteit als prioriteit. Wij zijn werkzaam in grote delen van Nederland, voor zowel de zakelijke klant als de particulier. Meer weten over AC Dak? Wij vertellen u graag meer over onze kennis en ervaring in een persoonlijk adviesgesprek.

Neem direct contact met ons op voor advies op maat

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form