Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

Reparatie van lekkage aan een plat dak

Offerte nodig?

2 + 4 =

Reparatie van lekkage aan een plat dak

aug 12, 2021

Lekkage aan een plat dak is iets wat u zo snel mogelijk wilt verhelpen, om te voorkomen dat de dakconstructie wordt aangetast. Lekkage herkent u aan vocht aan de muren en/of het plafond. Des te sneller u een professionele dakdekker inschakelt, des te beter kunt u de gevolgen en daarbij behorende kosten beperken. Een door lekkage aangedane dakconstructie leidt niet alleen tot houtrot, maar ook tot vochtplekken en schimmels, wat uw gezondheid als bewoner van het huis zeker niet goeddoet. Bij lekkage aan een plat dak kunt u 24/7 contact opnemen met ACDak B.V.

De oorzaak van lekkage aan een plat dak

Constateert u lekkage aan uw platte dak, dan wordt deze vaak veroorzaakt door de dakbedekking. De naden en overlappingen sluiten dan niet goed op elkaar aan. Dit hoeft echter lang niet altijd het geval te zijn. Ook de dakgoot kan hieraan namelijk ten grondslag liggen. Wanneer deze verstopt raakt, probeert water een andere weg te vinden. Tevens kan het zo zijn, dat het lang op dezelfde plek blijft staan. Tot slot kan uitgedroogd bitumen of het daklood, dat gebruikt wordt om een waterdichte overgangen tussen verschillende constructies te realiseren, de oorzaak zijn van lekkage.

Reparatie van lekkage aan een plat dak

Wij hadden begin deze week lekkage gekregen, doordat ons platte dak zodanig verouderd was. Ik heb toen contact opgenomen met ACDak. Ik werd erg snel teruggebeld en ze konden dezelfde dag nog terecht om te komen kijken! Vervolgens een nette offerte gekregen met de mededeling dat ze het dak 2 dagen later al zouden kunnen repareren. Heel fijn dus!

Ze waren steeds op tijd of belden vantevoren dat ze iets later konden zijn. Het zijn nette en professionele mensen die goed werk leveren. Het dak ziet er weer top uit! Voortaan als wij iets met ons dak hebben zullen we hen contacteren.

Angela Meijer

Lekkage aan een plat dak: opsporing én herstel door ACDak B.V.

Het opsporen en herstellen van lekkage aan een plat dak is niet iets waarmee u dagelijks te maken heeft. Bovendien is dit een lastige klus; doorgaans bevindt de oorspronkelijke bron van de lekkage zich niet op dezelfde plek als waar het water zich manifesteert. Sterker nog, deze kan zich wel enkele meters verderop bevinden. Niet alle dakdekkers beschikken over de apparatuur om een lekkage te kunnen opsporen. ACDak B.V. echter wel. Zo kunnen wij de exacte locatie van de daklekkage middels verschillende technieken opsporen en deze vervolgens vakkundig verhelpen.

Reparatie van lekkage aan een plat dak

Reparaties door professionals

Wellicht heeft u weleens gehoord dat het repareren van lekkage in een plat dat een relatief eenvoudige opgave is. Is er sprake van lekkage aan een plat dak, maar heeft u zelf geen of nauwelijks ervaring met dergelijke herstelwerkzaamheden, dan wordt het echter sterk afgeraden om dit zelf te proberen. Opsporing en reparatie zijn zaken die het beste kunnen worden uitgevoerd door ervaren en professioneel opgeleide dakdekkers. Deze hebben dagelijks met dergelijke situaties te maken en gaan snel te werk. Eventueel kan er in overleg met u gekozen worden om een nieuwe laag over de bestaande dakbedekking aan te brengen.

Reparatie of vervanging?

Bij lekkage aan een plat dak biedt een reparatie meestal de oplossing. Dit is echter het geval wanneer er sprake is van een probleem van beperkte omvang. Wanneer er wordt geconstateerd dat de dakbedekking op meerdere plaatsen beschadigd is of zelfs loskomt, is het verstandiger om de gehele dakbedekking te vernieuwen. Wilt u dit niet direct laten uitvoeren, maar kiest u voor reparatie, onthoudt u dan dat dit in een dergelijke situatie altijd een tijdelijke oplossing is. Ook indien de onderliggende dakconstructie is aangetast, volstaat enkel reparatie niet. Dit is op de lange termijn zelfs goedkoper.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form