Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

Rot in het dakbeschot

Offerte nodig?

15 + 6 =

Rot in het dakbeschot

jul 20, 2021

Het dakbeschot, ook wel dakbebording genoemd, is de laag die zich direct onder de dakbedekking bevindt en is zo de op een na laatste laag tussen uw woning en de buitenomgeving. In zowel een hellend als een plat dak bestaat dit uit houtwerk. Het is van belang dat uw dakbeschot in goede conditie is, om zo de nodige ondersteuning aan de dakbedekking te geven. Is uw woning al wat ouder en begint de dakbedekking te slijten, dan is de kans groot dat vocht het dakbeschot bereikt. Dit kan gaan rotten en dat levert nare lekkages op.

Hoe ontstaat houtrot?

Het dakbeschot wordt op de gordingen aangebracht. Dit zijn de houten balken die het frame van een dak vormen. Dakbeschot verwart men nogal eens met isolatie, maar dit zijn twee verschillende zaken. Wilt u dit onderdeel van uw dak laten vervangen, laat u dit dan aan een professional over. Verkeerde plaatsing zorgt ervoor dat wind en water naar binnen komen, wat rot veroorzaakt en zodoende het woongenot, de staat van uw huis en de energiekosten zeker niet ten goede komt. Houtrot vereist een uitvoerige behandeling.

Rot in het dakbeschot

Wij hadden begin deze week lekkage gekregen, doordat ons platte dak zodanig verouderd was. Ik heb toen contact opgenomen met ACDak. Ik werd erg snel teruggebeld en ze konden dezelfde dag nog terecht om te komen kijken! Vervolgens een nette offerte gekregen met de mededeling dat ze het dak 2 dagen later al zouden kunnen repareren. Heel fijn dus!

Ze waren steeds op tijd of belden vantevoren dat ze iets later konden zijn. Het zijn nette en professionele mensen die goed werk leveren. Het dak ziet er weer top uit! Voortaan als wij iets met ons dak hebben zullen we hen contacteren.

Angela Meijer

Reparatie of vervanging

Houtrot kan al bij een vochtpercentage van 25 of hoger ontstaan. We zien dit probleem in de dagelijkse praktijk dan ook vaak terug. Vooral spaanplaten zijn erg gevoelig voor de invloed van vocht. Houtrot veroorzaakt grote schade en dient zo snel mogelijk te worden aangepakt. U kunt kiezen voor een reparatie of voor complete vervanging. Repareert u een deel van een houten balk, dan betreft dit minder intensieve werkzaamheden. Echter is reparatie altijd een manier om tijd te winnen en geen definitieve oplossing.

Rot in het dakbeschot

Een gedeelte van het dakbeschot repareren

Reparatie van houtrot in het dakbeschot is in diverse gevallen mogelijk. U kunt hiervoor kiezen wanneer een deel van de houten balk nog intact is, of wanneer het erg veel (sloop)werk vereist om de gehele balk te verwijderen en een vervangende te plaatsen. Ook wanneer er sprake is van oudere, karakteristieke balken, kiest men veelvuldig voor reparatie. Een reparatie kunt u eventueel zelf uitvoeren met een ander stuk balk of kunststof.

Het dakbeschot vervangen

In andere gevallen is het beter om niet te repareren, maar om het hout in zijn geheel te vervangen. De dakbedekking dient dan te worden verwijderd. Vaak laten klanten ook deze direct vervangen. Sommige mensen klussen graag in en rond het huis en overwegen een rot dakbeschot zelf te vervangen. Echter dient u hiervoor over technische kennis en inzichten te beschikken . U dient het dakbeschot voorzichtig te verwijderen en terug te plaatsen en de verschillende platen hierbij naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Het is raadzaam een professional in te schakelen.

Direct de rest van de staat van uw dak controleren

Schakelt u ACDak.nl in wegen rot in uw dakbeschot? Dan is het ook verstandig om de staat van de rest van uw dak eens te laten controleren. Denkt u hierbij aan eventuele dakpannen, een schoorsteen en de isolatie. Door direct alle noodzakelijke handelingen te laten uitvoeren, bent u in één keer klaar en kunt u vertrouwen op een hoogwaardig dak waar u een tijdlang niet meer naar om zult hoeven kijken.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form