Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

8 redenen om je dak te laten inspecteren

Dakinspectie Daklekkage platte daken voorkomen door gratis dakinspectie en goed dakonderhoud

Het is goed om je dak regelmatig te laten inspecteren. Niet elke woningeigenaar kiest voor regelmatige dak inspecties. Daarnaast zijn er huizeneigenaren die de inspectie eens per jaar of per twee jaar laten uitvoeren, terwijl anderen dit slechts eens per vijf jaar laten doen. In het beste geval laat je het dak tweemaal per jaar uitvoeren, maar minimaal eens per jaar. Zo zorg je ervoor dat beginnende schades altijd binnen relatief korte tijd worden opgespoord en kunnen worden aangepakt. Waarom is een regelmatige dak inspectie nu zo belangrijk? Hier zijn veel verschillende redenen voor. Hieronder vind je 8 belangrijke redenen om het dak op periodieke basis te laten inspecteren door een professional.

1. De kleinste waterschade wordt opgespoord

Een deskundige dak inspectie spoort lekkages op die voor het oog niet zichtbaar zijn. Water is een corrosief element en laat net zo vaak waterlijnen en watervlekken achter als het schijnbaar verdwijnt en aan de aandacht ontsnapt. Waterschade ontsnapt nooit aan de aandacht van de experts. Zelfs de kleinste waterschades worden tijdens een dak inspectie opgespoord, zodat ze direct kunnen worden verholpen.

2. De dakgoten worden ook goed geïnspecteerd

Niet alleen het dak wordt aan een goede inspectie onderworpen, maar ook alles wat daarmee in verbinding staat. Je denkt dan natuurlijk direct aan de dakgoten. De inspectie strekt zich uit tot de dakgoten om er zeker van te zijn dat zij goed afvloeien, zoals het hoort. Het dak en de dakgoten werken samen, waardoor het heel belangrijk is dat ze allebei in orde zijn. Wanneer er vuil ophoopt in de dakgoten, dan kan dit snel voor problemen zorgen. Dit geldt uiteraard ook wanneer er deuken en plooien in de dakgoot zitten. Vaak kan water dan niet efficiënt meer worden afgevoerd en dit leidt uiteindelijk tot schade. Bij een deskundige inspectie worden ook de dakgoten goed geïnspecteerd.

3. Je weet precies wat jouw dak aan kan

Hoe beter de kwaliteit van het dak, hoe meer het dak aan kan. We hebben het dan onder meer over hagel, harde wind, regen, intense kou en extreme hitte. Het dak moet dit allemaal goed aan kunnen. Tijdens een inspectie wordt gecontroleerd of het dak dit inderdaad allemaal aan kan. Er wordt een duidelijk rapport opgesteld met de bevindingen. Het is onvermijdelijk dat het dak door de jaren heen wat reparaties nodig heeft, vooral als er veel bomen om de woning heen staan. Vallende takken zorgen meer dan eens voor schades. Tijdens de inspectie wordt gecontroleerd wat het dak aan kan. Moet het dak worden verstevigd, dan wordt hierover direct een passend advies gegeven.

4. Een duidelijk overzicht van jaar tot jaar

Hoe ontwikkelt jouw dak zich? Dit weet je eigenlijk niet als je nooit een dak inspectie uit laat voeren. Het gevolg is in de regel dat er schades aanwezig zijn waar je geen weet van hebt. Hierdoor krijgen de schades de kans om door te ontwikkelen en steeds groter te worden, waardoor de kosten voor reparatie ook steeds hoger oplopen. Als je jaarlijks een dak inspectie uit laat voeren door dezelfde partij, dan heb je een jaar tot jaar overzicht van de ontwikkelingen. Alles wordt nauwkeurig in kaart gebracht, waardoor je gewoon altijd precies weet waar je aan toe bent.

5. Eventueel brandgevaar wordt opgespoord

Veel woningeigenaren staan er niet zo bij stil, maar het dak kan zorgen voor extra brandgevaar. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er veel dorre takken zijn verzameld op het dak of wanneer vogels er een nest hebben gebouwd. Stapels takken en dierennesten zijn niet vreemd op Nederlandse daken, al komen ze in bepaalde gebieden vaker voor dan in andere regio’s. Dergelijke zaken zorgen voor een verhoogd brandgevaar. Uiteraard wordt mogelijk extra brandgevaar tijdens de inspectie blootgelegd, waarna er actie kan worden ondernomen om dit gevaar weg te nemen.

6. Begroeide vegetatie wordt aan het licht gebracht

We zien vaak wel dat er mossen en andere vegetatie op het dak aanwezig zijn, maar we besteden er in de meeste gevallen weinig aandacht aan. Ze zien er misschien ongevaarlijk uit, maar mossen en andere vegetatie kunnen langzaam verzwakken en de integriteit van je dak aantasten. Tijdens een deskundige inspectie wordt begroeide vegetatie aan het licht gebracht, waarna er actie kan worden ondernomen om de mossen en andere vegetatie te verwijderen.

7. Je voelt je gewoon veel veiliger

Een deskundige dak inspectie vergroot je gevoel van veiligheid. We hebben het dan zeker niet alleen over het fijne gevoel dat je krijgt als je zeker weet dat alles in orde is met het dak. Nee, we hebben het ook over het echte gevoel van veiligheid, de wetenschap dat mensen met verkeerde bedoelingen jouw woning niet zomaar binnen kunnen komen door een dakraam of –luik. Ook deze zaken worden namelijk meegenomen tijdens de inspectie, waardoor je zeker weet dat deze veilig zijn. Bestaan er problemen met een dakraam, een dakluik of bijvoorbeeld een dakkapel? Dan wordt het probleem in kaart gebracht, zodat je precies weet hoe je het op kunt (laten) lossen.

8. Je dak gaat gewoon langer mee

Als je regelmatig een dak inspectie uit laat voeren, dan zorg je voor een verlenging van de levensduur van je dak. Kleine schades worden immers snel vastgesteld en kunnen worden gerepareerd voor zij de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen. Hierdoor krijg je nooit te maken met schades die ver groeien voor ze opgemerkt worden. Door je dak regelmatig te laten inspecteren, goed te laten onderhouden en te laten repareren als dat nodig is, zorg je eenvoudig voor een maximale levensduur van je dak.

Laat je dak inspecteren door ACDak.nl

ACDak.nl voert dak inspecties professioneel en vakkundig uit. Wij zorgen voor een grondige inspectie, zodat wij jou alle zekerheid kunnen bieden die je nodig hebt. Zo helpen wij jou om de kwaliteit van je dak hoog te houden, zodat de maximale levensduur kan worden bereikt. Natuurlijk hanteren wij aantrekkelijke tarieven voor de dak inspecties. Wij stellen altijd graag een vrijblijvende offerte voor je op. Wil je eerst meer informatie of heb je advies nodig over de dak inspecties? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je graag meer.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Heeft u vragen over onze diensten?

Neem dan direct contact op met één van onze dakdekkers. We geven u graag persoonlijk advies op maat.

Laat ons uw dak gratis inspecteren

Tijdens een dakinspectie controleert onze dakspecialist het dak op de belangrijkste aandachtspunten.

Neem direct contact op voor advies op maat

Vraag direct vrijblijvend advies bij ons aan. Op werkdagen proberen wij uw vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u snel een prijsindicatie hebt voor uw situatie. Vul daarom onderstaand formulier in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur ons een bericht

Vraag direct gratis advies aan

10 + 9 =

Onze zekerheden

N

Betrouwbaar

We geven oprecht advies zowel voor, tijdens als na het project. We gaan voor 100% klantentevredenheid. Heeft u dus nog vragen? Stel deze dan direct.

N

15 jaar ervaring

Wij zijn als dakdekkers al meer dan 15 jaar actief op het aller hoogste niveau. Geen klus is ons te gek en we hebben op elke situatie een passende oplossing.

N

Kwaliteitsgarantie

Wanneer afspraken zijn gemaakt doen we er alles aan om aan de verwachtingen te voldoen. Daarom geven we op al onze werkzaamheden een goede garantie

Wij zijn AC Dak B.V.

Is het tijd voor onderhoud of reparatie aan uw dak? Of bent u op zoek naar een partner met jarenlange ervaring in nieuwbouw en renovatie? Dan is uw project bij AC Dak in goede handen. De beste zelfs, want wij zijn een betrouwbaar bedrijf met klantentevredenheid en kwaliteit als prioriteit. Wij zijn werkzaam in grote delen van Nederland, voor zowel de zakelijke klant als de particulier. Meer weten over AC Dak? Wij vertellen u graag meer over onze kennis en ervaring in een persoonlijk adviesgesprek.

Neem direct contact met ons op voor advies op maat

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form