Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

De dakbedekking vervangen: 5 handige tips!

Daklekkage bitumen verholpen na daklekkage

Je moet altijd kunnen vertrouwen op de goede kwaliteit van je dak en je dakbedekking. Het dak is één van de belangrijkste onderdelen van elk huis. Het beschermt het tegen wind, regen en allerlei soorten schade. Het moet sterk, stevig en robuust zijn om dit allemaal te doen. Daarom is het niet verstandig om te wachten als de dakbedekking moet worden vervangen. Als je een oud of beschadigd dak niet op tijd vervangt, kan dit leiden tot een catastrofaal incident en schade aan je huis. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Zie je dat de dakbedekking aan kwaliteit begint te verliezen? Schakel dan een professional in. Zie je het nog niet, maar heeft de dakbedekking de gemiddelde levensduur wel al bereikt? Laat het dak dan inspecteren. ACDak.nl staat voor je klaar.

Praktische tips voor bij het vervangen van dakbedekking

Wanneer is nu precies het moment waarop je de dakbedekking moet laten vervangen? Bij welke partij kun je het best terecht en mag je de oude dakbedekking ook laten vervangen door een ander soort dakbedekking? Hoe zit het eigenlijk met vergunningen en contracten? Het is logisch dat je alle informatie compleet wilt hebben voordat je een beslissing neemt. Wij helpen je hier natuurlijk graag bij. Hieronder vind je 5 praktische tips voor bij het vervangen van de dakbedekking. Zo geven we je antwoord op de meest belangrijke vragen én zorgen wij ervoor dat jij goed op de hoogte bent van de meest belangrijke aandachtspunten.

1. Weet wanneer de dakbedekking vervangen moet worden

Als de dakbedekking letterlijk van het dak komt vallen, dan ben je te laat met het vervangen van de dakbedekking. Wat we hiermee willen zeggen is, wacht niet tot het uiterste. Wanneer je te lang wacht met het vervangen van de dakbedekking, dan betekent dit op de eerste plaats dat je een hoog risico op lekkage loopt. Lekkages kunnen veel schade aanrichten en vormen een risico voor de gezondheid. Daarnaast kunnen er ongelukken gebeuren als de dakbedekking niet op tijd wordt vervangen. Het is belangrijk om goed te weten wanneer het tijd is om de dakbedekking te vervangen. Is de gemiddelde levensduur van de dakbedekking bereikt? Schakel dan een professional in om het dak te inspecteren en je te adviseren over eventuele vervanging. Zo heb je altijd zekerheid dat je niet te lang wacht met het vervangen van de dakbedekking.

2. Laat de dakbedekking vervangen door een ervaren partij

Het dak van je huis moet stevig en sterk zijn, dus je wilt niet dat er onprofessioneel werk wordt geleverd bij het installeren van nieuwe dakbedekking. Soms is het erg verleidelijk om in te gaan op een online advertentie van iemand die ‘bijklust’ door dakbedekking te vervangen. Dit kan goed zijn, maar garanties heb je niet. Gaat er iets mis met de installatie van de nieuwe dakbedekking? Dan heb je geen rechten en niets om op terug te vallen. Het gevolg is vaak dat je veel geld kwijt bent en je uiteindelijk nog altijd geen goede dakbedekking hebt. Voorkom deze ellende en schakel een ervaren partij in voor het vervangen van de dakbedekking. Een goed dakdekkersbedrijf kan vakkundig werk leveren voor een eerlijke prijs. Dit is precies wat je van ACDak.nl mag verwachten.

3. Kies voor de juiste soort dakbedekking

Het lijkt zo vanzelfsprekend om eenzelfde soort dakbedekking toe te laten passen dan je al had, maar is dit ook de beste keuze? Het materiaal dat eerder op je dak werd gebruikt hoeft niet per se het materiaal te zijn dat ook wordt gebruikt voor de nieuwe dakbedekking. Soms is het beter om voor een andere soort dakbedekking te gaan, soms niet. Dit is niet alleen afhankelijk van enkele praktische factoren, maar natuurlijk ook van je eigen voorkeur. ACDak.nl kan je natuurlijk altijd meer vertellen over de mogelijkheden als jij je dakbedekking door ons laat vervangen. Wij informeren en adviseren je graag.

4. Controleer of er een vergunning nodig is

In bepaalde gevallen heb je een vergunning nodig om de dakbedekking te laten vervangen. Hierbij gaat het om een bouwvergunning. Het kan zijn dat jouw woning aan specifieke eisen moet voldoen, dus daar moet dan ook rekening mee worden gehouden bij het vervangen van de dakbedekking. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om ook ander papierwerk in orde te hebben voordat je de dakbedekking laat vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een verzekeringsbewijs en aan de overeenkomst die je sluit met de dakdekker.

5. Tref de nodige maatregelen voor de werkzaamheden starten

Natuurlijk is het belangrijk om een aantal maatregelen te treffen voordat de werkzaamheden beginnen. Het vervangen van de dakbedekking is een grote klus. Zorg ervoor dat de woning er goed op voorbereid is en dat er niets in de weg staat of beschadigd kan raken. Tijdens de werkzaamheden kan er sprake zijn van wat overlast voor de buren. Het kan dan ook verstandig zijn om de buren op de hoogte te stellen van de werkzaamheden.

Schade aan dakbedekking blijft zich ontwikkelen

Het gebeurt vaker dat schade aan dakbedekking wel gezien wordt, maar dat het aanpakken van de schade op de lange baan wordt geschoven. Dit kan meerdere redenen hebben. Uiteindelijk is het nooit verstandig om schade aan de dakbedekking op zijn beloop te laten. Door de diverse invloeden, zoals het weer, blijft de schade zich ontwikkelen. Dit betekent dat de schade steeds groter wordt, waardoor het ook steeds complexer wordt om het goed op te lossen. Dit leidt uiteindelijk natuurlijk altijd tot hogere kosten. Wacht daarom nooit te lang met het laten repareren van de dakbedekking of het laten vervangen van de dakbedekking. Je doet jezelf, en vooral je portemonnee, er een groot plezier mee.

Moet jouw dakbedekking vervangen worden?

Heeft jouw dakbedekking de gemiddelde levensduur bereikt? Laat dan een controle uitvoeren. Het kan zijn dat de dakbedekking al aan vervanging toe is, maar dit hoeft niet. Wij stellen dit graag voor u vast. Blijkt de dakbedekking al slechter te worden en is het verstandig om deze  te laten vervangen? Dan informeren en adviseren wij u graag over de mogelijkheden. Natuurlijk kunnen wij, indien gewenst, ook direct een vrijblijvende offerte voor u opstellen. Neem gerust eens contact met ons op.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Heeft u vragen over onze diensten?

Neem dan direct contact op met één van onze dakdekkers. We geven u graag persoonlijk advies op maat.

Laat ons uw dak gratis inspecteren

Tijdens een dakinspectie controleert onze dakspecialist het dak op de belangrijkste aandachtspunten.

Neem direct contact op voor advies op maat

Vraag direct vrijblijvend advies bij ons aan. Op werkdagen proberen wij uw vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u snel een prijsindicatie hebt voor uw situatie. Vul daarom onderstaand formulier in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur ons een bericht

Vraag direct gratis advies aan

13 + 7 =

Onze zekerheden

N

Betrouwbaar

We geven oprecht advies zowel voor, tijdens als na het project. We gaan voor 100% klantentevredenheid. Heeft u dus nog vragen? Stel deze dan direct.

N

15 jaar ervaring

Wij zijn als dakdekkers al meer dan 15 jaar actief op het aller hoogste niveau. Geen klus is ons te gek en we hebben op elke situatie een passende oplossing.

N

Kwaliteitsgarantie

Wanneer afspraken zijn gemaakt doen we er alles aan om aan de verwachtingen te voldoen. Daarom geven we op al onze werkzaamheden een goede garantie

Wij zijn AC Dak B.V.

Is het tijd voor onderhoud of reparatie aan uw dak? Of bent u op zoek naar een partner met jarenlange ervaring in nieuwbouw en renovatie? Dan is uw project bij AC Dak in goede handen. De beste zelfs, want wij zijn een betrouwbaar bedrijf met klantentevredenheid en kwaliteit als prioriteit. Wij zijn werkzaam in grote delen van Nederland, voor zowel de zakelijke klant als de particulier. Meer weten over AC Dak? Wij vertellen u graag meer over onze kennis en ervaring in een persoonlijk adviesgesprek.

Neem direct contact met ons op voor advies op maat

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form