Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

De meest voorkomende problemen met daken

Dakreparatie laten uitvoeren na daklekkage en dakinspectie

Ongeveer 4 op de 10 bouwproblemen hebben direct of indirect te maken met het dak. Een dak lekkage kan bijvoorbeeld voor diverse problemen in huis zorgen. Lekkage is dan ook één van de meest voorkomende problemen, maar er zijn meer problemen met betrekking tot het dak die vaker voorkomen. Het is daarom dat het heel belangrijk is om onderhoud en reparaties aan het dak tijdig uit te laten voeren. Hoe eerder problemen worden geconstateerd en aangepakt, hoe beter de schade kan worden beperkt. Dit betekent ook dat hoge kosten kunnen worden voorkomen. ACDak.nl geef je meer inzicht in een aantal van de meest voorkomende problemen met daken.

1. Een lek in het dak

We noemden lekkage net al even. Het behoort zeker tot de meest voorkomende problemen met daken in ons land. Als je merkt dat er druppels aanwezig zijn op zolder, als je watervlekken of schimmels ziet verschijnen of als je overmatige mossen- en schimmelgroei hebt aan de buitenzijde van je woning, dan kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat je te maken hebt met een lekkage. Natuurlijk is het belangrijk om verdere schade te voorkomen. Vocht in een woning betekent niet alleen schade, maar ook een risico voor de gezondheid en een slechter wooncomfort. Laat een lekkage in het dak altijd zo snel mogelijk repareren. Wij komen hiervoor graag ter plaatse.

2. Schade aan dakgoten en regenpijpen

Vallende regenpijpen of kapotte dakgoten behoren tot de meest voorkomende dak problemen. Als ze niet worden behandeld, kunnen ze leiden tot schade aan het dak en overstromingen. Een dakgoot kan ook eenvoudigweg verstopt zijn geraakt, waardoor deze begint te lekken. Controleer dit daarom altijd eerst. Mogelijk is een goede reinigingsbeurt voldoende om het probleem te verhelpen. Zie je echt schade aan de dakgoten of aan de regenpijpen? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk te zorgen voor vervanging, of reparatie wanneer dit mogelijk is. Pak je dit probleem niet tijdig aan, dan kan er schade aan de woning ontstaan.

3. Schade door de aanwezigheid van mossen

Mosgroei wordt veroorzaakt door blootstelling aan vochtige en koele omstandigheden. Mos kan leiden tot verstopping van de dakgoot en winterscheuren op het dak. Om dit te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je het mos zo snel mogelijk van het dak verwijdert. Om mos van je dak te verwijderen, meng je water met wasmiddel en chloorbleekmiddel. Gebruik vervolgens een spuitfles om het mengsel op het getroffen gebied te spuiten. Gebruik na 30 minuten schoon water om het af te spoelen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het dak professioneel te laten reinigen door een ervaren partij. Mossen die niet verwijderd worden gaan op den duur schade aanrichten, waardoor de kosten hoger oplopen.

4. Nestelende dieren op het dak

Dit probleem komt niet door heel het land voor. We zien het probleem vooral optreden in gebieden waarin veel vogels zijn, zoals in de kustgebieden, waar vooral meeuwen veel gebruik maken van de daken om te nestelen. Veel mensen denken dat dieren vooral beschadigde daken gebruiken om te nestelen, maar ze kunnen zeker ook op goed onderhouden daken gaan kamperen. Wanneer dieren zich voortdurend in daken nestelen, dan gaat dit uiteindelijk tot schade leiden. In veel gevallen ontstaat er uiteindelijk lekkage. Je kunt de nodige maatregelen nemen om de vogels te weren.

5. Schade door takken van bomen

Bomen in de straat zijn natuurlijk prachtig, maar ze kunnen ook voor heel wat problemen zorgen als het om het dak gaat. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor bomen in de straat, maar ook voor bomen in je eigen tuin, als je deze hebt. Worden de takken wat aan de lange kant? Dan kunnen deze het dak raken. Zeker bij een stevige wind kan dit met een behoorlijke snelheid gebeuren. Dit leidt makkelijk tot breuk. Staan er bomen in de straat waarvan de takken voortdurend op het dak ‘kloppen’? Schakel dan de gemeente in om de bomen te laten snoeien. Natuurlijk kun je dit zelf doen als het je eigen boom betreft. Hiervoor kun je ook een boomverzorger inschakelen. In Nederland gebeurt het relatief vaak dat daken beschadigd raken of verzakken door takken die continue tegen het dak botsen.

6. Verwaarlozing van het dak

Eén van de meest voorkomende problemen met daken in Nederland is verwaarlozing. Het is nu eenmaal zo dat het dak vaak vergeten wordt. De woning wordt in de regel goed onderhouden, maar het dak schiet erbij in. Er wordt gewoon niet aan gedacht totdat er ineens problemen ontstaan. Deze problemen ontstaan in de meeste gevallen door verwaarlozing van het dak. Om ernstige schade door verwaarlozing te voorkomen doe je er goed aan om het dak met regelmaat te laten inspecteren en onderhouden. Worden er kleine schades aangetroffen, dan kunnen deze direct worden verholpen. Dit voorkomt grote, duurdere reparaties. Daken hebben een bepaalde levensduur. In de regel is het zo dat een gebrek aan onderhoud deze levensduur verkort, terwijl een goed onderhoud en tijdige reparaties de levensduur juist verlengen. Je kunt de grote investering in een nieuw dak dus uitstellen door je dak goed te laten onderhouden door een professional.

Bedenk altijd dat schades aan het dak doorgroeien

Een kleine schade aan het dak? Oh, dat komt volgend jaar wel! Een denkwijze die in de praktijk alleen maar zorgt voor hogere kosten. Daken worden voortdurend blootgesteld aan negatieve invloeden, waaronder natuurlijk het weer. In Nederland zijn we goed bekend met sterk wisselend en soms behoorlijk onstuimig weer. Kleine schades aan het dak groeien altijd door en dit kan snel gaan. Hierdoor worden de kosten ook snel hoger wanneer je de zaken op zijn beloop laat. Hoe groter de schade, hoe hoger de kostenpost. Je kunt hoge kosten makkelijk voorkomen door kleine dakschades direct te laten repareren door een professional. Zo voorkom je dat de schade kans heeft om verder te groeien, waardoor de problemen groter en de kosten hoger worden.

ACDak.nl staat graag voor je klaar bij dak problemen

Heb jij problemen met je dak en zoek je een ervaren partij om deze problemen voor je te verhelpen? Voor al je dak problemen kun je bij ACDak.nl terecht. Onze ervaren onderneming biedt een zeer complete, professionele service tegen een nette prijs. Natuurlijk kunnen we altijd een vrijblijvende offerte voor je opstellen. Wil je eerst meer informatie of advies? Neem dan gerust contact met ons op.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Heeft u vragen over onze diensten?

Neem dan direct contact op met één van onze dakdekkers. We geven u graag persoonlijk advies op maat.

Laat ons uw dak gratis inspecteren

Tijdens een dakinspectie controleert onze dakspecialist het dak op de belangrijkste aandachtspunten.

Neem direct contact op voor advies op maat

Vraag direct vrijblijvend advies bij ons aan. Op werkdagen proberen wij uw vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u snel een prijsindicatie hebt voor uw situatie. Vul daarom onderstaand formulier in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur ons een bericht

Vraag direct gratis advies aan

9 + 2 =

Onze zekerheden

N

Betrouwbaar

We geven oprecht advies zowel voor, tijdens als na het project. We gaan voor 100% klantentevredenheid. Heeft u dus nog vragen? Stel deze dan direct.

N

15 jaar ervaring

Wij zijn als dakdekkers al meer dan 15 jaar actief op het aller hoogste niveau. Geen klus is ons te gek en we hebben op elke situatie een passende oplossing.

N

Kwaliteitsgarantie

Wanneer afspraken zijn gemaakt doen we er alles aan om aan de verwachtingen te voldoen. Daarom geven we op al onze werkzaamheden een goede garantie

Wij zijn AC Dak B.V.

Is het tijd voor onderhoud of reparatie aan uw dak? Of bent u op zoek naar een partner met jarenlange ervaring in nieuwbouw en renovatie? Dan is uw project bij AC Dak in goede handen. De beste zelfs, want wij zijn een betrouwbaar bedrijf met klantentevredenheid en kwaliteit als prioriteit. Wij zijn werkzaam in grote delen van Nederland, voor zowel de zakelijke klant als de particulier. Meer weten over AC Dak? Wij vertellen u graag meer over onze kennis en ervaring in een persoonlijk adviesgesprek.

Neem direct contact met ons op voor advies op maat

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form