Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

Hoe weet ik of ik een dak lekkage heb?

Verouderde bitumen dakbedekking dakonderhoud dakinspectie

Een dak lekkage kan grote gevolgen hebben, zeker als de dak lekkage langere tijd onopgemerkt blijft. Lekkages kunnen niet alleen zorgen voor schade aan je woning, maar ze kunnen ook een risico vormen voor de gezondheid en het welzijn van iedereen in het huis. Je kunt bijvoorbeeld sneller ziek worden wanneer er sprake is van een dak lekkage. Vocht is in geen geval goed voor de gezondheid. Helaas is het niet altijd eenvoudig om een lekkage aan het dak op te sporen. De tekenen zijn lang niet altijd overtuigend en niet iedereen weet waarop gelet moet worden. Daarom vertellen wij je graag meer over het vaststellen van een dak lekkage.

Wanneer bestaat er een vermoeden van een dak lekkage?

Het is belangrijk om goed te weten op welke signalen je moet letten. Lekkages aan het dak zijn vaak lastig op te sporen en signalen worden makkelijk over het hoofd gezien als je niet goed weet waar je naar moet kijken. Als de signalen al erg duidelijk aanwezig zijn, dan betekent dit vaak dat de schade al behoorlijk is. Vroegsignalering kan dit voorkomen. Hoe eerder je actie kunt ondernemen, hoe beter het is en hoe meer je de kosten kunt beperken. Wij geven je graag inzicht in 5 signalen dat er mogelijk sprake is van een dak lekkage.

1. Er verschijnen vlekken op de plafonds

Eén van de meest vroege waarschuwingssignalen van een dak lekkage is het ontstaan van vlekken op de plafonds. Het gaat hierbij om watervlekken die de vorm van een plas hebben. Langs de randen van de ‘plas’ zie je vaak wat vage ringen en de vlekken kunnen wat bruinig van kleur zijn. Hoe langer de vlekken er zitten, hoe bruiner deze worden. Dergelijke plekken kunnen zich in het midden van het plafond verzamelen, maar je moet zeker speciale aandacht besteden aan hoeken en nissen, vooral omdat ze hier eerder over het hoofd worden gezien. Merk je dit soort watervlekken op in je plafond(s)? Dan is het waarschijnlijk dat er sprake is van een dak lekkage.

2. Zichtbaar beschadigde dakspanen

Heb je een dak met houten dakleien, ook wel houten shingles of dakspanen genoemd? Dan is het altijd goed om met regelmaat even goed te kijken of er beschadigingen zichtbaar zijn. De spanen kunnen gaan knikken of gaan krullen, maar deze kunnen ook ineens barsten. Hierdoor gaan de delen van elkaar wijken, waardoor er ruimte ontstaat voor water om binnen te dringen. Zie je dat de dakspanen zijn gekruld, naar boven of naar beneden? Dan is dit een waarschijnlijke oorzaak van een lekkage. Ook scheuren en barsten zorgen makkelijk voor lekkageproblemen aan het dak. Controleer de houten shingles dus met regelmaat, of laat deze controleren door een ervaren partij. Wij kunnen uiteraard ook de juiste service bieden.

3. Groei van schimmels en mossen op de buitenmuur

Een beetje groen op de buitenmuur is vrij gewoon. Dit kan zowel bij oude als jongere woningen gebeuren en is dan ook geen reden tot ‘paniek’. Een beetje groene aanslag zegt niets over de eventuele aanwezigheid van een dak lekkage. Dit is anders wanneer er sprake is van een overtollige groei van schimmels en bijvoorbeeld mossen op de gevel. Schimmels en mossen hebben de neiging om te gedijen in natte omstandigheden, wat gemakkelijk kan worden veroorzaakt door een lekkend dak dat water in de muren laat. We zien ze vaak op donkere en vochtige plekken. Als je schimmels of mossen aan de buitenkant van je huis ziet, waar zij worden blootgesteld aan zonlicht, dan kan een lekkend dak hier de oorzaak van zijn.

4. Roestige, vochtige of ronduit natte leidingen

Roestige, vochtige of natte leidingen zijn een veel voorkomend teken van dak lekkage. Als je merkt dat de kachelpijp op je open haard roestig is of vochtig aanvoelt, dan heb je mogelijk een probleem met het dak. Meestal is dit type lekkage eenvoudig te verhelpen, omdat dit gewoon het gevolg is van het niet goed afsluiten van de kachelpijp, waardoor er regenwater binnenkomt. Dit oplossen zou een klus van twee minuten moeten zijn als je een professional belt om het af te handelen.

5. De aanwezigheid van druppels op zolder

Het is niet verwonderlijk dat de meest voor de hand liggende manier om te weten of het dak lekt, is om te controleren op druipwater. Zorg ervoor dat je de zolder met regelmaat hierop controleert. Zie je druppels of hoor je misschien druppels in de muren van je woning? Dan kan er sprake zijn van een lekkage in het dak. Zie of hoor je druppels? Dan is het van groot belang om direct een dak specialist te contacteren. Natuurlijk kun je dan altijd contact opnemen met ACDak.nl. Wij komen snel ter plaatse en gaan op zoek naar het probleem. Hoe eerder wij het probleem kunnen verhelpen, hoe meer de schade beperkt kan worden.

Schakel altijd een professional in bij een lekkage vermoeden

Vermoed jij dat je een dak lekkage hebt, maar weet je het niet zeker? Aarzel dan niet en schakel een professional in. Het is belangrijk om zekerheid te krijgen. Hoe sneller een lekkage aangepakt wordt, hoe meer de schade beperkt kan worden. ACDak.nl komt graag ter plaatse om de situatie te beoordelen. Blijkt er inderdaad sprake te zijn van een dak lekkage? Dan kunnen wij uiteraard zorgen voor een snelle en passende oplossing. Wij zorgen ervoor dat de lekkage verholpen wordt en bieden u een gedegen advies voor de toekomst.

ACDak.nl staat graag voor u klaar

Wij zijn u graag van dienst wanneer u een dak lekkage heeft of wanneer u vermoedt dat er iets mis is met het dak. Wij kunnen uw dak inspecteren en, indien nodig, actie ondernemen. Natuurlijk kunnen wij u ook meer informatie over uw dak geven, bijvoorbeeld over de te verwachten levensduur. Is het nodig om het dak op korte termijn te laten vervangen? Dan kunnen wij dit ook voor u realiseren. Uiteraard kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie, advies of een vrijblijvende offerte.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Heeft u vragen over onze diensten?

Neem dan direct contact op met één van onze dakdekkers. We geven u graag persoonlijk advies op maat.

Laat ons uw dak gratis inspecteren

Tijdens een dakinspectie controleert onze dakspecialist het dak op de belangrijkste aandachtspunten.

Neem direct contact op voor advies op maat

Vraag direct vrijblijvend advies bij ons aan. Op werkdagen proberen wij uw vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u snel een prijsindicatie hebt voor uw situatie. Vul daarom onderstaand formulier in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur ons een bericht

Vraag direct gratis advies aan

1 + 5 =

Onze zekerheden

N

Betrouwbaar

We geven oprecht advies zowel voor, tijdens als na het project. We gaan voor 100% klantentevredenheid. Heeft u dus nog vragen? Stel deze dan direct.

N

15 jaar ervaring

Wij zijn als dakdekkers al meer dan 15 jaar actief op het aller hoogste niveau. Geen klus is ons te gek en we hebben op elke situatie een passende oplossing.

N

Kwaliteitsgarantie

Wanneer afspraken zijn gemaakt doen we er alles aan om aan de verwachtingen te voldoen. Daarom geven we op al onze werkzaamheden een goede garantie

Wij zijn AC Dak B.V.

Is het tijd voor onderhoud of reparatie aan uw dak? Of bent u op zoek naar een partner met jarenlange ervaring in nieuwbouw en renovatie? Dan is uw project bij AC Dak in goede handen. De beste zelfs, want wij zijn een betrouwbaar bedrijf met klantentevredenheid en kwaliteit als prioriteit. Wij zijn werkzaam in grote delen van Nederland, voor zowel de zakelijke klant als de particulier. Meer weten over AC Dak? Wij vertellen u graag meer over onze kennis en ervaring in een persoonlijk adviesgesprek.

Neem direct contact met ons op voor advies op maat

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form