Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

Vogels in de dakgoot

overlast door vogels-onder-dakpannen dakinspectie

Maatregelen tegen vogels in de dakgoot

Mussen en zwaluwen, maar ook grotere vogelsoorten als duiven, kraaien en eksters houden ervan om zich in en rond de dakgoot op te houden en zelfs te vestigen. Dat lijkt gezellig, maar heeft ook zo zijn keerzijde. Vogelpoep, maar ook gebouwde nestjes van takjes en bladeren kunnen de dakgoot flink blokkeren en zijn functie verstoren. Dit kan waterschade tot gevolg hebben. Behalve waterschade kan ook beschadiging aan de isolatie optreden, net als aan het dakbeschot. Dit laatste kan zelfs tot houtrot leiden. Schakelt u ACDak B.V. in voor de juiste maatregelen.

Dakgootverstopping en de gevolgen daarvan

Het nestelen van vogels in de dakgoot leidt tot verstopping. Regenwater kan zo niet goed meer worden afgevoerd, waardoor waterschade aan de gevel of het dak kan optreden. Wanneer water onder de dakbedekking terechtkomt, kan dit zelfs de dakconstructie aantasten. Treedt daar houtrot op, dan bent u nog verder van huis. Het vervelende is, dat u een verstopte dakgoot niet zomaar zult opmerken. Vaak ontdekt u dit pas wanneer de dakgoot reeds overloopt.

Signalen dat er sprake is van een verstopte dakgoot

Vogels in de dakgoot zullen ervoor zorgen dat het water niet via de goot en de regenpijp afgevoerd kan worden. Dit leidt tot overstroming van de dakgoot. Door de zwaarte van het water kunnen de beugels die de dakgoot dragen zelfs breken. Vaak hopen zich ook veel muggen rond de dakgoot op. Ook ontdekken veel huizenbezitters vogels in hun dakgoot nadat ze constateren dat hun geval nat is. Wanneer regenwater ook onder het dakbeschot terechtkomt, ontstaat er lekkage aan het plafond.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Heeft u vragen over onze diensten?

Neem dan direct contact op met één van onze dakdekkers. We geven u graag persoonlijk advies op maat.

Laat ons uw dak gratis inspecteren

Tijdens een dakinspectie controleert onze dakspecialist het dak op de belangrijkste aandachtspunten.

Direct Bellen

085 303 8824

Door vogelnesten veroorzaakte waterschade en uw woonverzekering

Schade die ontstaat door verstopping wegens vogels in de dakgoot, wordt vaak door een woonverzekering gedekt. Wel is het van belang dat u kunt aantonen dat de lekkage niet het gevolg is van achterstallig onderhoud. In een dergelijk geval gaat de verzekeraar nooit tot uitbetaling over. Om die reden is het ook van belang om zeker één keer per jaar een dakinspectie te laten uitvoeren. Ook hiervoor bent u bij ACDak B.V. aan het juiste adres. Neemt u contact met ons op om een afspraak te maken.

Diervriendelijke vogelwering

Is er sprake van schade wegens vogels in uw dakgoot, dan lost ACDak B.V. dit graag voor u op. Verstandig is om na het herstel direct vogelwering te plaatsen, zodat de diertjes zich er niet opnieuw vestigen. Vogels die zich eenmaal ergens hebben genesteld, komen het jaar daarna vaak weer naar diezelfde plek terug. Vogelwering betreft een fysieke barrière in de vorm van netten of roosters. Dit is diervriendelijke en efficiënte broedpreventie.

Uw dakgoot regelmatig controleren en schoonmaken

Het mag duidelijk zijn dat het van belang is uw dakgoot goed schoon te houden. De frequentie van dergelijke schoonmaakwerkzaamheden is afhankelijk van waar u woont. Vaak is eenmaal per jaar voldoende, maar wanneer u in een erg groene regio woont, is meerdere malen per jaar raadzaam. Doet u dit liever niet zelf, dan kunt u dit aan de professionals van ACDak B.V. overlaten. Preventie is op de lange termijn aanzienlijk goedkoper dan schadeherstel, zeker aangezien schade al veel langer aanwezig is dan het moment waarop het zich manifesteert.

Neem direct contact op voor advies op maat

Vraag direct vrijblijvend advies bij ons aan. Op werkdagen proberen wij uw vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u snel een prijsindicatie hebt voor uw situatie. Vul daarom onderstaand formulier in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur ons een bericht

4 + 6 =

Vraag direct gratis advies aan

15 + 2 =

Onze zekerheden

N

Betrouwbaar

We geven oprecht advies zowel voor, tijdens als na het project. We gaan voor 100% klantentevredenheid. Heeft u dus nog vragen? Stel deze dan direct.

N

15 jaar ervaring

Wij zijn als dakdekkers al meer dan 15 jaar actief op het aller hoogste niveau. Geen klus is ons te gek en we hebben op elke situatie een passende oplossing.

N

Kwaliteitsgarantie

Wanneer afspraken zijn gemaakt doen we er alles aan om aan de verwachtingen te voldoen. Daarom geven we op al onze werkzaamheden een goede garantie

Wij zijn AC Dak B.V.

Is het tijd voor onderhoud of reparatie aan uw dak? Of bent u op zoek naar een partner met jarenlange ervaring in nieuwbouw en renovatie? Dan is uw project bij AC Dak in goede handen. De beste zelfs, want wij zijn een betrouwbaar bedrijf met klantentevredenheid en kwaliteit als prioriteit. Wij zijn werkzaam in grote delen van Nederland, voor zowel de zakelijke klant als de particulier. Meer weten over AC Dak? Wij vertellen u graag meer over onze kennis en ervaring in een persoonlijk adviesgesprek.

Neem direct contact met ons op voor advies op maat

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form