Dakdekker nodig? Bel nu: 085 303 8824

N

Duidelijke afspraken

N

Eerlijke prijzen

N

Topservice

N

Geen voorrijkosten

N

15 jaar ervaring

N

Gratis dakinspectie

Vogels onder de zonnepanelen

dakdekker voor platte dakbedekkingen

Vogels onder de zonnepanelen

Zeker nu het klimaat ook in Nederland de laatste jaren steeds warmer wordt, worden zonnepanelen alsmaar populairder. Zonnepanelen zorgen ervoor dat u een veel beperktere hoeveelheid fossiele brandstoffen verbruikt. Dit is niet alleen positief voor het milieu, op lange termijn verdient u deze investering ook terug omdat uw maandelijkse energierekening aanzienlijk lager zal zijn. Vogels kunnen het optimale functioneren van zonnepanelen echter verhinderen. Ze nestelen zich er gemakkelijk onder, omdat er een ruimte tot het dak bestaat. Dit kan verschillende gevolgen hebben, die vaak verstrekkender zijn dan menig huizenbezitter vermoedt.

Mogelijke gevolgen van vogels die zich onder uw zonnepanelen nestelen

Vogels die zich onder uw zonnepanelen begeven, bijvoorbeeld om hun nesten te bouwen of te schuilen voor roofvogels, kunnen op verschillende manieren problemen opleveren. Zo belanden er veel vogeluitwerpselen op de panelen, waardoor er minder zon kan worden opgenomen. Dit is duidelijk merkbaar aan uw energierekening. Ook veroorzaken de nesten onder de zonnepanelen het risico op brandgevaar en kunnen de vogels -die meestal niet alleen zijn- voor flink wat geluidsoverlast zorgen. Tot slot trekken de vogels ook insecten aan, die middels door vogels aan het dak toegebrachte beschadigingen uw woning kunnen binnendringen.

Regelgeving omtrent het verwijderen van vogelnesten

Alhoewel sommige huizenbezitters het zielig vinden om maatregelen tegen deze schijnbaar onschuldige dieren te nemen, is dit voor de kwaliteit van uw zonnepanelen, dak en uiteindelijk woongenot wel van belang. Een vogelnest mag volgens de Wet Natuurbescherming echter niet zomaar verwijderd worden. Tijdens de broeiperiode is dit ten strengste verboden. Daarom moeten wij altijd eerst onderzoeken of er vogels actief zijn op het nest. Is dit niet het geval, dan kunnen wij het verwijderen. Wat betreft nesten van vogelsoorten die deze het hele jaar door gebruiken, dient de gemeente te worden geraadpleegd.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Heeft u vragen over onze diensten?

Neem dan direct contact op met één van onze dakdekkers. We geven u graag persoonlijk advies op maat.

Laat ons uw dak gratis inspecteren

Tijdens een dakinspectie controleert onze dakspecialist het dak op de belangrijkste aandachtspunten.

Direct Bellen

085 303 8824

Hoe kunt u voorkomen dat vogels zich onder uw zonnepanelen begeven?

Slechts het verwijderen van vogelnesten is enkel op de korte termijn een oplossing voor het probleem. Vogels onthouden namelijk de plek waar ze een nest hebben gebouwd en zullen later terugkomen. Om te voorkomen dat u ook volgend jaar met hetzelfde probleem te maken krijgt, laat u tegelijk met het verwijderen van de vogelnesten ook preventieve maatregelen treffen. Een mogelijkheid is het plaatsen van gaas of borstels onder uw zonnepanelen, om zo de ruimte tot het dak af te sluiten. Spikes over de zonnepanelen zijn een alternatief, maar inefficiënt tegen vogelpoep.

Hulp van ACDak B.V. bij verwijdering van vogelnesten en preventieve maatregelen

Wanneer u veel geld in zonnepanelen heeft geïnvesteerd, wilt u daar zoveel mogelijk van kunnen profiteren. Vermoedt u problemen door vogels? Schakelt u dan de professionele hulp van ACDak B.V. in. Vaak moeten zonnepanelen namelijk worden losgehaald om de nesten te kunnen verwijderen. Wanneer u hier geen ervaring mee heeft, is dit een lastige klus. Ook wanneer u recent zonnepanelen heeft laten plaatsen, kunt u ons inschakelen om preventieve maatregelen tegen vogelnesten te nemen. Zo voorkomt u vervuiling, schade en onnodig hoge energierekeningen.

Neem direct contact op voor advies op maat

Vraag direct vrijblijvend advies bij ons aan. Op werkdagen proberen wij uw vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u snel een prijsindicatie hebt voor uw situatie. Vul daarom onderstaand formulier in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stuur ons een bericht

12 + 4 =

Vraag direct gratis advies aan

13 + 10 =

Onze zekerheden

N

Betrouwbaar

We geven oprecht advies zowel voor, tijdens als na het project. We gaan voor 100% klantentevredenheid. Heeft u dus nog vragen? Stel deze dan direct.

N

15 jaar ervaring

Wij zijn als dakdekkers al meer dan 15 jaar actief op het aller hoogste niveau. Geen klus is ons te gek en we hebben op elke situatie een passende oplossing.

N

Kwaliteitsgarantie

Wanneer afspraken zijn gemaakt doen we er alles aan om aan de verwachtingen te voldoen. Daarom geven we op al onze werkzaamheden een goede garantie

Wij zijn AC Dak B.V.

Is het tijd voor onderhoud of reparatie aan uw dak? Of bent u op zoek naar een partner met jarenlange ervaring in nieuwbouw en renovatie? Dan is uw project bij AC Dak in goede handen. De beste zelfs, want wij zijn een betrouwbaar bedrijf met klantentevredenheid en kwaliteit als prioriteit. Wij zijn werkzaam in grote delen van Nederland, voor zowel de zakelijke klant als de particulier. Meer weten over AC Dak? Wij vertellen u graag meer over onze kennis en ervaring in een persoonlijk adviesgesprek.

Neem direct contact met ons op voor advies op maat

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 085 303 8824.

In de offerte staat een advies over de werkzaamheden, prijs en garantie omschreven. Wij komen onze afspraken graag na en gaan voor een 100% klantentevredenheid.

Vraag hier een gratis dakinspectie of offerte aan

Vul geheel vrijblijvend het onderstaande formulier in. Een van onze medewerkers neemt dan snel contact met je op.

Popup form